Звезда надиграла Раднички

48

Кошаркаши Црвене звезде тријумфално су заршили такмичење у АСЛ. У оквиру последњег, 14 кола овог такмичења црвено-бели надиграли су Раднички са 87:75 (21:19, 22:30, 19:15, 25:11). Утакмица није имала готово никакав резултатски значај, али је представља својеврсну увертиру пред нове дуеле које два ривала очекују у полуфиналу плеј-офа. Звезда је победом стекла  одређену психолошку предност и додатну дозу самопоуздања која већ у недељу може да дође до изражаја.

Занимљивој кошаркашкој представи у дворани „Пионир“ присуствовало је око 2000 навијача. Наш тим је сусрет започео попут фурије. После само четири минута дербија, црвено-бели имали су  чак десет поена предности. Играло се брзо, са пуно трчања и темпа, онако како пуленима Светислава Пешића највише одговара. Гости из Крагујевца дуго су тражили свој препознатљив стил, али оног тренутка када су до њега  дошли, утакмица је ушла у резултатски егал. 
Оба тренера трудила су се да пред нове изазове који их очекују разиграју што више играча,  док су са друге стране одмарањем најбољих појединаца желели да сакрију карте и главне адуте пред полуфинале (ако је то уопште могуће пошто је ово био четврти међусобни дуел).  Звезда је у потпуности пала  у другој четвртини , у добар ритам су ушли Скот и Бакић па је тим Мирослава Николића преокренуо резултат.
Наставак меча обележила је веома растрзана представа са пуно грешака са обе стране. Брзо је испуњен бонус, па је трећа четвртина личила на ревију слободних бацања. Раднички вечерас није играо своју уобичајену игру. Није било пуно брзи шутева за три поена, покушавали су да поставе позиционе нападе и поентирају из изграђених акција. У таквом односу снага Звезда се боље снашла. Већа борбеност и жеља за победом одвела је наш тим до славља. После резултатске клацкалице и неколико напада у којима се играло кош за кош, одлични Омар Томас, минут пре крај пресекао је једну лопту, истрчао контру, закуцао и ставио тачку на сусрет. 
Тренер Светислав Пешић вечерас је добио много више од бодова. У правом стилу на паркет се вратио Вук Радивојевић. Велики борац показао је да је повреда прошлост и да ће у плеј-оф пуном снагом. Још један детаљ треба истаћи са дербија кола. Звездина публика не заборавља оне који су оставили траг у дресу њиховог вољеног клуба. Почетком друге четвртине на терен је истрчао Борис Бакић и добио овације целог „Пионира“. Искусни бек, сада првотимац Радничког, наступао је за црвено-беле у претходне три, тешке, сезоне. Слика за пример.

Црвена звезда – Раднички 87: 75 (21: 19, 22: 30, 19: 15, 25: 11).
Црвена звезда: Човић, Илић 7, Лазић 2, Недовић, Лешић 11 (9ск) , Суботић 7 (7ск) , Радивојевић 11 (4 ас) , Томас 17 (7 ск) , Николић (3ск) , Милутиновић 8, Бојан Поповић 8, Петар Поповић 16.
Раднички: Павковић, Синовец 10, Сајмон 10, Марковић 7, Бирчевић 6, Нешовић 6, Братић, Марјановић 8, Скот 10, Мијатовић 7, Стојачић 1, Бакић 10.

Претходни текстПораз Звезде у првом мечу финала плеј офа
Следећи текстЦрвено беле избориле пласман у финале Купа