Уз муке до победе

67

Кошаркаши Црвене звезде исто као и у првој овосезонској утакмици са Мега Визуром изашли су као победници – уз много мука. Изабраници Владе Вукојичића задавали су црвено белима много проблема иако се на почетку чинило да ће момци са Малог Калемегдана рутиснки одиграти овај меч.

И док су убедљиво губили од наше екипи, упорни момци из Мега Визур нису одустајали. Како се упорност исплати доказали су када је Милисављевић одвео домаћу екипу вођство, што је натерало тренера Светислава Пешића на тајм аут.
Након тога Црвена звезда је одбраном потпуно разоружала екипу Мега Визуре и до краја меча држала вођство које ни сјајни Мусли, као и талентовани Миљеновић и Јарамаз нису могли да угрозе.
Петар Поповић је просто био незаутављив и на крају је забележио 26 убачених поена. Лешић и Мулитиновић такође су на паркету Хале Спортова имали сјајне роле, и на крају убацили 11, односно 10 кошева.

Код домаћина најефикаснији је био Мусли који је остварио дабл–дабл учинак, уз 18 скокова убацио је 11 поена. Млађани Миљеновић и искусни Милисављевић уписали по 11 убачених кошева.
Тренер црвено белих Светисалв Пешић након веома важне победе истакао је да је кључан тренутак био у трећој деоници када су његови изабраници стекли осетнију предност.
Концентрација и прећен план игре који смо успоставили на почетку утакмице, којег смо се у току утакмице држали, дало је резултате. Скоро перфектна одбрана на Милисављевића, Јарамаза и Миљеновића. Не постоји ни један тим на свету да где се тим договори да спроводи план до краја, и то у потпуности оствари., тако је било и са нама, али док се момци држе плана, све је лако – закључио је Пешић.

МЕГА ВИЗУРА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА 75:79 (25:25, 18:27, 11:12, 21:15)
МЕГА ВИЗУРА: Милисављевић 11, Рељић 2, Миљеновић 11, Цветковић 6, Матовић 10, Аврамовић 5, Луковић 2, Јарамаз 2, Чантекин 8, Демчешен, Бојић 7, Мусли 11.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ДИВА: Човић 4, Цветковић, Илић, Лазић, Недовић 5, Лешић 11п 8ск, Суботић 4, Николић 4, Томас 15п 4ск, Милутиновић 10п 5ск, Б. Поповић 0п 9ас, П. Поповић 26п 4ск.

 

Претходни текстПионири Звезде први у Лесковцу
Следећи текстИн мемориам: Радослав Мелентијевић „Рајче“