Убедљива победа увертира за дерби

40

У оквиру 19. кола Јелен Суперлиге фудбалери Црвене звезде убедљиво су савладали БСК и то резултатом  4:1.

Голове за наш тим постигли су Каду у 12, Лазовић у 68. и 93. и Борха у 70, а једини погодак за домаћине дао је Вигњевић у 14 минуту.
Изабраници Роберта Просинечког на време су повели после сјајног шута Кадуа у 14. минуту са неких 25 метара удаљености. Али, након два минута БСК је узвратио преко Вигњевића који је био најагилнији у тиму.  Мирно је сачекао лопту из угла која је на крају завршила у самим ракљама гола Бобана Бајковића.  У наставку, и једни и други су имали шансу да поведу. Виђена је серија промашаја Борхе који никако није успевао да се упише у листу стрелаца. На одмор се отишло  резултатом – 1:1.

Почетком другог полувремена, Просинечки је у игру убацио Филипа Касалицу који је у сваком случају био велика опасност на левој страни по гол домаћина. Било је питање када ће црвено – бели повести. И коначно, успели су у 68. минуту.  Дарко Лазовић био је стрелац после асистенције Микића који се одлично убацио, а онда вратио лопту на 7, 8 метара одакле је наша „осмица“ шутирала и матирала противничког голмана.

Само два минута касније Борха је коначно феноменалним ударцем са двадесетак метара Звезди донео два гола предности.  Од тог тренутка темпо игре је пао и није било изгледнијих шанси све до 86. минута када је Димитријевић јако шутнуо после центаршута Младеновића, али поред гола. У последњим секундама дуела Лазовић је својим другим голом само потврдио заслужену победу тима са Маракане који се већ сутра окреће Купу и дерби сусрету који се игра у среду са почетком у 19 часова.

БСК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:4 (1:1)
Стадион: „ФК БСК“. Гледалаца: 3.500. Стрелци: Вигњевић 14. – Каду 12, Лазовић 68, 90+3, Борха 70. Жути картони: Милошевић – Максимовић, Мијаиловић, Борха. Судија: Дејан Филиповић.
БСК: Арчаба, Челебић, Петровић, Јовановић (од 59. Симовић), Вигњевић, Ђукић, Милошевић (од 64. Стокић), Тасић (од 83. Благојевић), Стаменковић, Бошковић, Адвигов.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Тошић, Максимовић, Микић (од 75. Крнета), Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Каду (од 46. Касалица), Лазовић, Мирић (од 61. Димитријевић), Борха.

 

Претходни текстБез предаје против Партизана
Следећи текстЗвезда поражена у Крагујевцу