Две титуле за Стефана Поповића у Куршумлијској бањи

38

Тенисер Црвене звезде Стефан Поповић освојио је два турнира из серије М15 у Куршумлијској бањи.

Први турнир одржан је од 15. до 21. априла, а Стефан је био постављен за првог носиоца и улогу фаворита је у потпуности оправдао. У 1. колу победио је Кристијана Јухаса са 7:5, 6:4. Следећи противник био му је Брајан Боземој из Холандије кога је убедљиво савладао са 6:2, 6:1, а у четвртфиналу био је бољи од Виктора Јовића са 6:3, 4:6, 6:2.

Противник у поуфиналу му је био Дан Александру Томеску из Румуније и њега је елиминисао у два сета – 6:4, 7:5. У борби за трофеј био је убедљив против Молдавца Иље Шитарија којег је победио са 6:4, 6:1.

Други турнир одржан је од 22. до 28. априла 2024. године, а овога пута Поповић је био постављен за другог носиоца. Првог противника Михала Крајција из Словачке је елиминисао са 3:6, 6:3, 10:3, а потом и Вука Ранђеловића са 6:2, 7:5.

У четвртфиналу му је противник био још један тенисер Црвене звезде Лазар Војиновић, а Стефан је био бољи резултатом 6:1, 7:5. За улазак у финале састао се са Белгијанцем Џеком Логом којег је савладао са 7:6(3), 6:3. Италијан Мариано Тамаро није успео да пронађе решење за фантастичног Стефана који је тријумфовао са 6:4, 6:2.

Феноменалне две недеље у Куршумлијској бањи Стефан Поповић је крунисао са две титуле и са трофејем из Аанталије, који је освојио прошле године, наш тенисер сада има укупно три титуле у синглу у каријери на ИТФ туру.

Претходни текстПрилика да звездаши поздраве Милојевића, добија признање против ТСЦ
Следећи текстПокер кадета у вечитом дербију