Грбаљ – Црвена звезда 0:4 (0:2)

76

Први контролни меч на зимским припремама послужио је тренеру Црвене звезде Роберту Просинечком  да провери придошле снаге. И имао је шта да види наш стратег и у шта да се увери… На крају четири лопте у мрежи домаћег Грбља, и врло добра партија Младеновића, Максимовића, Крнете, Перовића…

Брзо је Црвена звезда повела. Након одличне акције по левој страни, Младеновић је центрирао на другу стативу, а Вешовић главом шутирао под пречку. Већ у седећем нападу Грбаљ је имао једину шансу у првом полувремену. Ђиновић је шутирао са 20 метара, али је Кировски био сигуран.

У 33. минуту, Звезда је дошла до 2:0, ауто-голом Симуновић. У првом полувремену је сигурно деловао штоперски тандем Крнета – Максимовић, а Младеновић је показао да има изузетне брзинске способности ј, а такође је било видљиво и да много значи искуство Марка Перовића. У другом полувремену, уместо Калуђеровића, Борха је играо централног нападача. Јанковић је  био на десној страни уместо Вешовића, лево је играо Ђуричковић, а Перовић је са Димитријевићем чинио тандем на средини терена. Штопери су били Ћосић и Михајловић, десно од њих играо је Стојковић, а лево Младеновић. Такође, и на нашем голу је извршена замена, па је Весић стао међу стативе уместо Кировског.

У 55. минуту Борха постиже погодак за 3:0. После одличне акције Перовића и Јанковића на десној страни, Јанковић је упутио добар центаршут и Борха је са пет метара закуцао лопту у мрежу. У 59. минуту, виђена је најлепша акција на утакмици, приликом које је Ђуричковић постигао Звездин четврти гол. Акција је кренула на средини терена од младог Јанковића који је проиграо Перовића у казненом простору. Искусни везиста послао је повратну лопту коју је Јанковић прескочио, Димитријевић са ивице шеснаестерца из прве проиграо Ђуричковића, коме са 10 метара није било тешко да затресе мрежу поред истрчалог голмана, и постави коначан резултат утакмице.

Могу да будем задовољан ониме што је екипа показала, после напорних тренинга и с обзиром да је ово тек прва утакмица. Сигурно је да су ноге тешке, и да могу још боље, али ја и не жеlим да сада играју најбоље. Извео сам комбиновани састав са неколико новајлија, јер желим свима да укажем шансу, и хоћу да што пре осете тежину Звездиног дреса – рекао је после утакмице тренер нашег тима Роберт Просинечки.

Црвена звезда следећи контролни меч игра против Петровца 25. јануара.

Претходни текстЦрвена звезда експрес
Следећи текстЗвезда славила против Врбаса