ВОЈВОДИНА – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 0:2 (0:0)

38

СТАДИОН: „Карађорђе“. ГЛЕДАЛАЦА: 10.000. СУДИЈА: Дејан Димитријевић (Лозница). СТРЕЛЦИ: Лазовић у 54, Калуђеровић у 72. ЖУТИ КАРТОНИ: Митошевић, Јао, Вулићевић- Рељић, Борха, Каду.
ВОЈВОДИНА: Бркић, Вулићевић, Павловић, Медојевић, Мојсов, Трајковић, Абубакар, Тумбасевић ( од 72. Митошевић), Лазетић (од 70. Јао), Катаи (од 62. Стевановић), Илић.
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Рељић, Мијаиловић, Вилотић (од 13. Вешовић), Тошић, Исах, Лазовић, Каду, Борха, Јевтић (од 83. Миловановић), Калуђеровић (од 89. Перовић).

На дан када се Звезда пре 20 година у Барију попела на кров Европе данашња генерација фудбалера закључила је сезону 2010/11. Изабраници Роберта Просинчеког, једног од актера тог легендарног меча на стадиону Свети Никола, победили су данас у Новом Саду Војводинy и тако у последњем првенственом колу и дефинитивно решили питање вицепрвака Србије.
Тренер Роберт Просинечки је поприлично „промешао карте“ за дуел на стадиону „Карађорђе“, те смо тако први пут ове сезоне могли да видимо Мијаиловића на позицији штопера,  а Рељића као ретко који пут досад на месту десног бека.
Нису то, међутим, биле све принуђене ротације у нашем тиму. Капитенска трака није дуго остала на руци Милана Вилотића. Он се у 6. минуту сударио са Абубакаром, напустио је терен и уместо њега у 13. минуту ушао је Вешовић, који је заузео место десног бека, Рељић је отишао лево, а Тошић се придружио Мијаиловићу. Мало је правих узбуђења било у првих 45. минута дербија последњег првенственог кола. Углaвном се борба водила на средини терена, а Звезда је махом преко Борхе (5. минут и 24. минут) покушавала да уради нешто више. Затресли су београдски црвено-бели мрежу противника, али Јевтић је то у 31. минуту учинио из офсајда. На другој страни, у 34. минуту са велике удаљености запретио је Лазетић, а свакако најизгледнија прилика била је она у којој се пет минута касније нашао Илић.
Однос снага ривала се није много променио у настваку, али резултат јесте. Једна добро испланирана акција била је сасвим довољна за вођство нашег тима. Калуђеровић и Јевтић одлично су комбиновали у шеснаестерцу ривала, њихове замисли испратио је Лазовић који је спремно дочекао лопту, распалио и у 54. минуту донео свом тиму толико жељени гол. Није то било све од нашег тима у Новом Саду. У 72. минуту поново се као асистент истакао Јевтић, проиграо је Калуђеровића који без икаквог ометања шаље лопту у циљ. Покушавале су „лале“ да стигну предност гостију, али све те њихове покушаје спремно је чакала наша одбрана на челу са Тошићем. 
– Мислим да су гледаоци уживали. Мој тим је показао карактер и заслужено смо победили Војводину која данас није била на нивоу ранијих мечева. Био је ово дуел две најбоље екипе у земљи. Заиста сам задовољан са оним што је моја екипа показала – рекао је тренер Црвене звезде Роберт Просинечки и додао:
– Имали смо шансу да будемо и први. Једно полувреме је одлучило о прваку. Играли смо јако добро у овој полусезони, доминирали смо, стварали пуно шанси… Треба да будем задовољан. Сада је дошло време да се одморимо.

Претходни текстМалагурски блиста на старту ЕЛ
Следећи текстЗвезди седам титула!