Против Партизана у Купу

40

У полуфиналу Лав купа Србије, одлучено је жребом одржаним у Крагујевцу, играће Црвена звезда – Партизан и Земун – ОФК Београд. Парове полуфинала одредио је Верољуб Стевановић, градоначелник Крагујевца. Утакмице полуфинала играће се 16. априла, а финале је заказано за 17. мај.
Занимљиво је да су последњи пут Партизан и Црвена звезда један меч у Купу играли у Хумској 1985. године, а да су се сви сусрети у последње 23 године када није било реванша играли на „Маракани“.  Такође је интересантно, да је ово четврти пут у последњих пет година да ће се „вечити“ укрстити у полуфиналу Купа! У сезони 2003-2004 резултат је био 1:0 за црвено-беле, 2004-2005 – 2:0, а 2006-2007 поново 1:0.

Тренер Звезде Александар Јанковић није желео детлајније да анализира жреб, али је нагласио да би волео да се настави традиција:
– Традиционално већ се састајемо са Партизаном у полуфиналу националног купа. Не бих имао ништа против да у складу са традицијом буде и резултат, јер смо статистички успешнији од црно-белих. Ми бранимо трофеј у Купу и максимално озбиљно приступамо такмичењу. У овом моменту не размишљамо превише о 16. априлу, јер нас до тада очекује много тешких дуела у првенству!

Претходни текстНова пообеда Пашанског
Следећи текстСећање на Ла Коруњу