Пролеће Јестровића

31

 Повратак у српски фудбал након десетогодишње светске каријере, није како се чинио Ненаду Јестровићу. После слабе јесење полусезоне, искусни нападач овог пролећа у Црвеној звезди полако проналази препознатљиву голгетерску форму коју је изградио са 259 погодака у професионалној каријери. Бивши репрезентативац из свог угла прича о текућој Суперлиги.
– Код нас је важно да се не прими гол, није битно да ли ће се постићи. Виђао сам катастрофалне опструкције и у Емиратима, али тек када екипа поведе. У Србији голмани почињу да задржавају лопту већ од петог минута! Не знам зашто, на крају се увек покаже да од тога нема ништа добро – почиње причу популарни Јестрогол.

Звездин шпиц тврди да је наше првенство много теже него што се чини гледаоцима:
– Ко мисли да је ова лига лагана, грдно се вара. Терени су катастрофални, игра се дефанзивно… Било је доста играча који су се враћали из иностранства, али нико на дуже од шест месеци. Много је лакше играти у иностранству и то често говорим момцима који се спремају да оду. Да би лига била интересантнија, утакмице морају да буду ефикасније. Како неког могу да привуку резултати 0:0 или 1:0.
Јестровић је са мало у зимском прелазном року вратио у Азију, али је ипак остао што се за Звезду показао као пун погодак јер је већ постигао четири гола у наставку сезоне:
– Промашио сам доста шанси, могао сам да будем још бољи. Кад сам био млађи, више сам радио испред гола, био сам концентрисанији. Сад ми требају по две-три шансе да постигнем гол. Морам да вежбам да бих побољшао реализацију.
Велика жеља му је да до краја сезоне са Звездом освојио барем један трофеј.
Желим да освојимо оба трофеја, али морамо да будемо реални. Ја бих више волео да будемо шампиони, мада не бих имао ништа против да узмемо и куп, тим пре што никада у каријери нисам освојио „дуплу круну“. Партизан нам бежи пет бодова, а то је у Србији много. Морамо да побеђујемо и чекамо њихов кикс, али они су квалитетна екипа и добро су стартовали, без обзира на пораз у дербију.

Претходни текстЖигић на мети Сосиједада
Следећи текстТроицки са Румуном