Трећа победа

39

Поново су се распуцали фудбалери Црвене звезде на Кипру. У новој припремној уткамици црвено-бели су победили су јерменског вицешампиона Банантс из Јеревана са 5:0. Двоструки стрелац био је Ненад Милијаш, у 74. и 86. минуту, а остале голове у Ларнаки постигли су Баста, у 2, Јестровић у 35. и Миловановић, у 38. минуту. То је трећа победа српског шампиона у пет утакмица ове фазе припрема. Тренер Александар Јанковић определио се за исти састав који је савладао румунски Оцелул са 7:0. Једина промена је што је Броновицки заменио Анђелковића.

Звезда је повела већ на старту преко Басте који је искористио добро додавање Миловановића. Доминирао је наш тима, а Банантс сје први шут на гол имао тек после пола сата игре. Други гол дали смо у 35. Минуту – Короман је иделано упослио Јестровића, који погађа из другог пута.

До полувремена пропустили смо још прилика, непрецизни су били Миловановић, Милијаш, Баста, Короман и поново Јестровић. Ипак, на центаршут Миловановића, један од играча јерменске екипе спровео је у 38. минуту лопту у мрежу свог тима за 3:0.

На нови погдак чекало се до 74. минута, када је Милијаш после соло-акције постигао свој први гол,  да би у 86. минуту, поново уз помоћ једног од противничких дефанзиваца поставио коначних 5:0.
 
– Ово није био толико лак противник колико крајњи резултат показује. Банантс је сваке године или првак или вицешампион Јерменије, а ми смо у овој утакмици наставили да градимо игру иако су још увек мало тешке ноге. До ритма се долази када играчи одиграју свих 90 минута, те зато и нисам правио измене. Лепо је кад се да велики број голова, али понављам да у овим припремним утакмицама резултат није приоритетан, тако да нема еуфорије већ гурамо даље – коментар је победе тренера Јанковића.

Следећи меч на Кипру Звезда игра са пољским прволигашем Краковијом.

Утакмицу са Банантсом почели су: Ранђеловић, Баста, Броновицки, Туторић, Гај, Миловановић, Кастљио, Милијаш, Короман, Рашковић и Јестровић.

Претходни текстАмериканац поражен
Следећи текстНаставак у синглу