Против сваког треба играти

42

Трећа Звездина фудбалска звезда – Драган Џајић први пут се јуче обратио новинарима као нови директор репрезентативних селекција Србије. Мада није више званично део црвено-беле породице, свима којима је Црвена звезда у срцу увек ће са пажњом слушати шта ради и какви су планови популарног Џаје.

– Ту сам за савете и мишљење, а одговорност за одлуке и састављање тима је на селектору Мирославу Ђукићу. Тражићу максималну одговонорност од играча, посебно од оних којих играју у иностранству и који су окосница репрезентације. Не смеју им се допустити неке ствари, које су биле у прошлости, пошто имам нека сазнања… – објаснио  је шта ће му бити задатак на новој функцији Џајић.

Бивши директор и председник нашег клуба је рекао да су га челници ФСС довели да ауторитетом помогне селекцијама Србије, поготово „А“ тиму после неуспеха у квалификацијама за Европски шампионат.
– У овој, смањеној Србији има бар 20 добрих играча од којих може да се направи добра репрезентација. Не толико добра да може да победи свакога, али сигурно довољно добра да постиже боље резултате него до сада. Мој први циљ и јесте да буде боље него што је било – додао је Џајић.

Трећа Звездина звезда сматра и да Ђукићу треба дати потпуну слободу у одређивању играча и састављању тима и апеловао на јавност да има стрпљења са новим селектором:
– Он је млад тренер. Тек треба да стиче искуство. Ја ћу бити ту да помогнем саветима, да се консултујемо, али свакако нећу натурати своје мишљење, то нисам радио ни у Црвеној звезди.

Када су у питању циљеви, код Џајића дилеме никада није ни било, само има места за највише амбиције:
– Приоритет је одлазак на Светско првенство. То би била велика ствар, јер сваки неодлазак на неко такмичење је неуспех. Кажу тешка је група… Нема више тешких и лаких група. Свака је тешка. Кажу – ух, противник је Француска. Па, шта ако је протвник Француска!? Против сваког треба играти. Много је важније да „А“ тим оде на ЕШ, него да млада репрезентација буде друга, трећа или чак прва на шампионату. Из младих репрезентација се селектирају играчи за сенироску екипу који је увек у фокусу јавности.

Претходни текстАдо на проби
Следећи текстОпрезни фаворити