Од старта максимално

38

Ватерполисти Црвене звезде сутра настављају своју такмичарску сезону. У 1. колу Суперлиге Србије црвено-бели гостују Нишу, екипу са којом су били у квалификационој групи. О форми и актуелностима у нашем ватерполо клубу рапортира члан стручног штаба Чедомир Драшковић:
– Доста тога се дешавало протеклих месец дана. Углавном су првотимци били раштркани свако на своју страну. Тренер Дејан Јововић је имао обавеза са млађим репрезентативним селекцијама са којима је био на мини припремама у Италији. Млади Цакић и Томашевић су радили са јуниорским националним тимом, а тројица наших искусних играча – Вуксановић, Мићић и Душан Крстић су помогли Македонији да се квалификације за Европски шампионат. Остатак екипе је тренирао под мојим надзором и спремао се за наставак сезоне. Наравно, имали смо и мали предах за Новогодишње и Божићне празнике. У сваком случају сада смо сви ту и спремни да успешно наставимо првенство.

Простора за игравење и калкулације више нема, јер се у другом делу сезоне Звезда такмичи у Суперлиги Србије, где слабих ривала нема.
– Доста смо били јачи од ривала у квалификационој групи за Суперлигу. Сада је оно право, свака се утакмица рачуна и од старта морамо да играмо максимално. Зато смо и уочи одласка у Ниш, били у Загребу на једнодневном спарингу са Медвешчаком. Договорили смо сарадњу са Хрватима и у будуће како би са времена на време током сезоне заједничким радом могли да међусобно да подижемо форму – објаснио је Драшковић.

На старту Суперлиге нема пуно непознаница – ривал је Ниш коју су наши ватерполисти ове сезоне већ два пута савладали. У првом мечу је било 15:5, док је у другом победа знатно теже изборена – 13:11.
– Резултат другог меча нам је добра опомена да сутра морамо максимално да приђемо утакмици. Мало смо били одвојени, али сигуран сам да ће момци брзо да се присете како да одиграју заједно. Квалитетнији смо од Ниша и желимо победом да отворимо 2008. годину и такмичење у Суперлиги – поручио је Драшковић

Претходни текстСедморица у репрезентацији
Следећи текстЈесењи шампион почео припреме