Тројка за важне бодове

54

Кошаркаши Црвене звезде славили су на гостовању белгијском Остендеу резултатом 73:72 (16:25, 22:16, 15:11, 19:21) и тако се значајно приближили пласману у други круг такмичења. Тадија Драгићевић је тројком у самом финишу меча обезбедио „црвено-белима“ врло битну победу. Драгићевић и Омар Кук, два најбоља појединца нашег тима у досадашњем току сезоне, играли су далеко испод свог нивоа – капитен је убацио 17 поена и имао 8 скокова, али је из игре шутирао 5-15 и имао чак 6 изгубљених лопти, док је амерички плеј постигао 10 поена (2-11 за три), уз само 2 асистенције. Слабију партију водећег тандема надоместио је Стивен Марковић са 20 поена (4-7 за два, 4-5 за три), две украдене лопте и исто толико успешних додавања. Добар је био и Мирко Ковач са 9 поена (2-3 за три) и 6 ухваћених лопти, а погодио је и врло битан шут у завршници.

 

У табору домаћина најбољи је био Веселин Петровић са 13 поена (4-6 за два, 1-4 за три). Бивши кошаркаш Партизана је уз то имао 12 скокова (5 у нападу) и 4 украдене лопте. Чак Дејвис је забележио 14, а Титус Ејвори 11 поена. Центар Елвир Овчина није био расположен за игру, пошто је за 20 минута проведених на паркету убацио само 2 поена.

Звезда је без страха ушла у меч у Слујтер Арени и захваљујући Драгићевићу и Марковићу отишла на први двоминутни одомр са вишком од девет поена – 25:16. Ту разлику гости су одржавали све до пред крај полувремена, када Остенде преко Дејвиса и Мекреја хвата прикључак и долази на минус три – 41:38.

Након сјајног почетка треће деонице и предности од 48:40, наша екипа упада у летаргију у и не постиже кош наредна четири минута. То је тим Шарона Друкера искоирстио на најбољи могући начин и серијом 11-0 преузео вођство.

Домаћин је сјајном одбраном повећао на 61:52, али су Кук са пет узастопних поена и Мишановић приближили Звезду на 61:59 само три минута пре краја.

Двадестеак секунди пре краја Белгијанци су имали великих +5, али је Ковач погодио ван 6,25, а Драгићевић је новом тројком на две стотинке пре последњег звука сирене нанео пораз Остендеу.

Тим Стевана Караџића сада има четири победе из пет сусрета и дели прву позицију на табели са московским Динамом, који није имао већих проблема са чешким Нимбирком – 84:73. У преосталом мечу групе Ф Фортитудо је коначно заиграо на нивоу потенцијала и убедљиво савладао Панелиниос резултатом 83:59.

Најближи пратилац водећег двојца је Остенде са скором 2-3, који имају и Фортитудо и Нимбирк, па се „црвено-бели“ налазе у одличној позицији пред наставак такмичења.

Звезда у 6. колу УЛЕБ купа дочекује Нимбирк, а тај меч на програму је следећег уторка у 19 часова.

Следећу утакмицу тим са Малог Калемегдана игра већ у суботу, када у оквиру 13. колу НЛБ лиге у Пионир долази Задар.

Претходни текстБолтон као Бајерн
Следећи текстСлаб учинак