Омладинци сложни: Желимо победу у дербију

18

Јуниорска селекција Црвене звезде ће у четвртак, 2. маја од 13 часова и 30 минута угостити вечитог ривала у оквиру дербија 25. кола домаћег првенства. Помоћни тренер у стручном штабу нашег тима – Милош Јанковић и талентовани везни фудбалер Андреј Петровић су са много оптимизма изнели очекивања пред дуел са највећим противником.

Пред нама је најлепша утакмица у сезони, али за нас је сваки меч до краја сезоне као дерби. Морамо да победимо на сваком сусрету како би стигли до нашег главног циља – шампионске титуле. До краја такмичарске године се неће знати ко ће узети пехар. Желимо да тријумфујемо до краја маја на свим сусретима и надам се да ћемо наставити у истом правцу, великим жаром, енергијом и нова три бода. Дерби који је одигран у јесењем делу првенства нам је био први са шефом стручног штаба Ненадом Милијашем, а мислим да смо оставили веома добар утисак. Управо тај меч против црно-белих је био прекретница у смислу подизања екипе. Када смо максимално фокусирани као колектив, тешко да неки тим може у лиги да изађе на крај са нама. Сигуран сам да ће уз исти приступ и жељу резултат доћи – поручио је млади стратег.

Играч рођен у Краљеву 2006. године је био стрелац на претходном вечитом дербију и истиче да ће предност домаћег терена носити црвено-беле до тријумфа у четвртак.

Очекује нас вечити дерби у четвртак и одмах на почетку бих истакао прилику да позовем навијаче Црвене звезде да нас подрже у борби за титулу. Значи нам што смо у улози домаћина на предстојећем мечу, овде тренирамо и добро смо упознати са свим условима које терен носи са собом. Потрудићемо се да се психички припремимо за дуел, а физички смо већ спремни. Кондициони део стручног штаба се побринуо да издржимо највише напоре током првенства. Некада у дербију није пресудан фактор припреме за сусрет, већ ко има више жеље и да исту у потпуности пренесе на терен. Постигао сам гол у претходном дербију из једанаестерца. Увек сам спреман да преузмем одговорност и ставим се у тешку ситуацију. Били смо тада бољи ривал у јесењем делу сезоне, а потрудићемо се да овог пута освојимо три бода – рекао је Петровић.

Звезда је прва на табели са 55 освојених бодова, а прате нас ИМТ са 54, те Партизан са 51 освојеним поеном.

Пренос утакмице је доступан на каналу Звездине клупске телевизије, као и Јутјубу од 13:30.

Претходни текстАндрији Максимовићу „Звездин бор“ за март 2024.
Следећи текстГостовање председника КК Црвена звезда Меридианбет на ТВ Прва