Здравствени билтен

31

Кошаркаши Црвене звезде најмање ће бити још три месеца лишени помоћи Немање Александрова. Супер талентовани крилни центар се налази у Сједињеним америчким државама на прегледима због хроничне повреде колена. На жалост амерички лекари су наложили репрезетнативцу са летошњег Европског шампионата у Шпанији да се поново подвргне хируршком захвату. Биће то друга операција колена Због тога је и пропустио читаву сезонун 2005-2006, али овога пута доктори из Вашингтона поручују да че рехабилитација бити знатно краћа.

– Оперисаће га исти доктор као и први пут. Три недеље ће се опорављати у САД, потом ће исто толико времена мировати у Београду. То значи да ће са лаганим трчањем најраније почети за месец и по дана. С тога је реално очекивати да га на терену тек видимо у марту – појаснио је ситуацију тренер кошаркаша Звезде Стеван Караџић.

Што се тиче још једно одсутног првотимца црвено-белих – Руса Павела Громика, о његовој судбини на Малом Калмегдану одлучиваће – графолози! Наиме, ФИБА ће унајмити стручњаке за рукопис који ће прегледати наводни уговор Громика са Химкијем, чији представници тврде да је млади бек по гашењу Динама из Санкт Петерсбурга прво са њима потписао сарадњу, а потом исто учинио са нашим клубом.

Ипак, када је играчки кадар у питању, из Звезде стиже једна охрабрујућа вест, а то је да се после годину дана очекује да Бранко Јоровић коначно дебитује за црвено-беле. Подсећамо, играјући за репрезентацију на Светском првенству у Јапану 2006. убојити шутер је повредио леђа и управо је са тим проблемима стигао у наше редове. Уследила је операција и дуг и пажљив опоравак после кога ће Бранко надамо се врло брзо успешно понети црвено-бели дрес.

После Јоровића, а пре Александрова на паркет би требало да се врати плејмејкер Игор Милошевић који је у полуфиналу плеј-офа прошле сезоне против Хемофарма поломио ногу.

Претходни текстТријумф у златном
Следећи текстДербијем на чело Суперлиге