Црвена звезда Меридианбет прошла у полуфинале КРК

34

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отворили су овогодишње издање националног Купа победом. Изабараници Јаниса Сферопулоса су у среду увече савладали екипу ФМП-а резултатом 80:75 и тако обезбедили пласман у полуфинале овог такмичења.

Ношени сјајном атмосфером и уз подршку публике момци у црвено-белом дресу успели су уз велику борбу да упишу победу на старту Купа Радивој Кораћ. Током утакмице црвено бели су константно водили, али је екипа ФМП-а константно претила, али су у нишкој хали “Чаир” кошаркаши Звезде уз подршку великог броја навијача из Ниша са југа Србије, успели да преломе меч поенима Илића и тројком Давидоваца и обезбеде пролаз даље.

Тренер Сферопулос у овом мечу није могао да рачуна на Милоша Теодосића, а најефикаснији у победи Црвене звезде Меридианбет био је Немања Недовић са 20 поена, пратио га је Давидовац са 13.

У екипи ФМП-а најбољу партију пружио је Огњен Кузмић са 18 поена и чак 15 скокова, док је Шарановић убацио 17 .

Сада је пред кошаркашима Звезде дан одмора, а потом и утакмица полуфинала у којој ће снаге одмерити са екипом Чачка 94 , која је претходно успела да изненади Борац и победи резултатом 73:64.

Почетак полуфиналног меча заказан је за петак у 17 сати

Црвена звезда Меридианбет – ФМП 80:75
(17:16, 23:20, 18:19, 22:20)

Дворана: Чаир (Ниш); Судије: Стефановић, Влаховић и Станић

Црвена звезда Меридианбет: Лазаревић 2, Лучић, Ханга 13, Давидовац 15, Митровић 3, Лазић, Боломбој 6, Илић 8, Недовић 20, Гиедраитис 5, Костић, Јаго 8

ФМП Железник: Вотсон, Фостер 2, Ребец 8, Суботић 5, Павићевић, Робертс 5, Степановић 9, Шарановић 17, Матовић, Гагић, Стојановић 11, Кузмић 18;

Тренер Јанис Сферопулос: – Направили смо први корак, морамо да идемо даље постепено. Ништа није сигурно када играте Куп утакмице. Све се ради о једном мечу. Свако се бори да победи. Морамо да остајемо фокусирани и били смо све до краја. У последњој четвртини нисмо паничили, погодили смо када је требало и најбитније победили. Имали смо карактер да останемо у игри и завршимо на прави начин – рекао је тренер црвено белих и додао:

Илић је био веома битан за победу. Дао је енергију када је ушао са клупе. Био је одличан офанзивно. Има прави менталитет. Спреман је увек када то тражим од њега. Честитам му на томе. Као што сте видели, Бранко и Милош нису играли. Не знамо, знаћемо дан за даном – завршио је тренер Црвене звезде Меридианбет.

Претходни текстКраљ шестих серија, победа Јованчевића на митингу у Београду
Следећи текстИза југа Маракане – Како омладинци и кадети проводе време у Требињу