Краљ шестих серија, победа Јованчевића на митингу у Београду

40
Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez (Marko Jovanović)

Девети „Belgrade Indoor Meeting“ одржао се у пуној атлетској дворани на Бањици. На митингу сребрне категорије наступиле су звезе светске атлетике, а међу њима и атлетичари Црвене звезде.

Звезда вечери био је Страхиња Јованчевић, који је још једном „украо“ победу у последњем скоку. Треба имати срца, а и живаца, у преломном тренутку скупити сву снагу, фокусираност и мотивацију за једини преостали покушај. То је све стало у скок од 7.87 метара, који га је са пете позиционирао на лидерску позицију.

Високо пето место, на само три скотинке од личног рекрода, заузео се Богдан Видојковић на 60 метара препоне са 7.91 секунди. Трка је имала посебну важност будући да се одржава у част легендарног Борисава Писића, а победу је остварио атлетичар из Аустрије, Ензо Диесл, са 7.72.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez (Marko Jovanović)

Једна спринтерка и четити звездина спринтера наступило је у тркама на 60 метара. Млада и перспективна препонашица, Лена Милинковић, овога пута трчала је дицсиплину без препона и забележила 7.97 секунди.

У конкуренцији сениора испод седам секунди у квалификацијама на 60 метара истрчали су Стефан Каљуш – 6.95 секунди и Стефан Михајлов – 6.97. Немања Глишић и Михајло Киш истрчали су идентичан резултат од 7.09 секунди. Нажалост у прејакој конкуренцији није било довољно за пролаз међу осам најбољих.

Извор: Facebook/Srpski Atletski Savez (Marko Jovanović)

Марија Буквић изванрендо је наступила на 60 метара препоне са најбољим резултатом ове сезоне – 8.34 секунди.

У оквиру ревијалног програма одржана је трка на 3000 метара у којој је наступила Милица Томашевић, била je другопласирана са личним рекордом од 9:32.82.

Београд је био центар светске и европске атлетике, а ми смо били део тога. Честитамо свима и желимо вам пуно успеха на предстојећем Првенству Србије.

Претходни текстТихојевић поставио пионирски државни рекорд на 60 метара
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет прошла у полуфинале КРК