Иза југа Маракане – Како омладинци и кадети проводе време у Требињу

19

Омладинци и кадети Црвене звезде се налазе на двонедељним припремама у „Граду сунца“ надомак Требиња, а како проводе слободно време открили су нам имењаци и носиоци у игри Ненада Милијаша и Слађана Николића – Алекса Цветковић и Алекса Василић.

Најбитније је да смо сви заједно и да градимо тимски дух, који нам је потребан за пролећни део сезоне, јер желимо да вратимо титулу Омладинске лиге Србије на Маракану. То не бисмо могли да се не дружимо након тренинга и мислим да смо права екипа. Немамо много времена за одмор, али када смо слободни играмо „плејстејшн“, углавном два на два, где задржавамо победнички дух, с обзиром да је и ту велика жеља за победом. Највише волим да одмерим снаге са својим цимерима – Новаком Гојковом и Немањом Видојевићем, јер свако од нас тешко прихвата пораз, па нам је онда додатно занимљиво и изазовно. Волимо да погледамо и утакмице у Лиги шампиона заједно где коментаришемо и поредимо се са тренутним фудбалским звездама. Поред тога, битно је и да се добро одморимо, јер углавном имамо по два тренинга дневно када не играмо утакмицу, па је и тај сегмент веома битан како бисмо избегли повреде – рекао је Алекса Цветковић.

Алекса Василић, узданица кадетске селекције, такође је истакао да је тимски дух пресудан у прављењу резултата.

Веома је битно за нас што смо од доласка у Звезду готово сви на окупу и са већином екипе се познајем „у душу“, а и саиграчи који су нам се касније прикључивали су сјајни и брзо смо их прихватили. Јесењи део говори да у фудбалу има успона и падова, али смо успели да покажемо карактер, јер смо сложни као тим, односно да нам је атмосфера на високом нивоу. После тренинга на припремама гледамо да напунимо батерије за наставак рада, али се увек нађе време и за забаву. Па смо тако Ђорђе Цветковић, Илија Тадић, Ђорђе Ранковић и ја, искористили прилику да одмеримо снаге у „баскету“. Било је лепих потеза, после којих смо узвикивали имена Звездиних кошаркаша. Када нисмо превише уморни, пратимо мечеве Лиге шампиона, где имамо своје узоре. Морам да истакнем да једва чекамо почетак пролећног дела сезоне, када ћемо имати императив да вратимо титулу Кадетске лиге Србије на терене иза југа Маракане – закључио је Алекса Василић.

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет прошла у полуфинале КРК
Следећи текстГенерација 2007 испред свих