Црвена звезда Меридианбет пред пуним трибинама на Барселону

32

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет након велике победе над Валенсијом, припремају се за нови спектакл и утакмицу са Барселоном.

Тај меч на програму је у петак до 20 часова у Београдској Арени, а интересовање за ту утакмицу је изузетно велико.

КК Црвена звезда Меридианбет пустио је у продају карте за ову утакмицу прошле среде 24.01.2024.године а капацитет дворане за меч са Барселоном је скоро распродат.

Због тога, добрих игара црвено-белих у претходном периоду, важних победа, утакмица са Барселоном у оквиру 25.кола Евролиге „мирише“ на још један незабораван спектакл са препуним трибинама у коме црвено-бели траже нову победу:

Играмо против квалитетног противника. Знамо колико је Барселона опасна као екипа. Имају много играча који могу да играју на највишем нивоу. Зато морамо бити веома концентрисани да бисмо следили наш план да покушамо да им у оба правца правимо проблеме. Потребно је да читамо игру и да се супроставимо као тим, јер они има велики број квалитетних играча, па ако се фокусирамо на два или три, увек може неко да искочи и зада смротносни ударац – рекао је тренер црвено-белих Јанис Сферопулос бројним новинарима на тренингу у Београдској Арени.

У претходној утакмици, црвено-бели су били врло близу победе у Блау Грани:

– Имали смо неколико лоших тренутака који су им омогућили да стекну двоцифрену предност. Али после тога смо се вратили два пута, и били смо у игри до последњих секунди. Мислим да смо сада спремнији да следимо план, и то је најважније. Та утакмица је била рано у мојим данима у Црвеној звезди. Зато сада мислим да су наши играчи спремнији да следе план и буду много бољи и доследнији у овој четрдесетоминутној утакмици.

Адам Ханга: – Још једна дупла недеља, играмо против још једног шпанског тима, стил игре им је мање-више исти. Играмо против тима који је у врху Евролиге на табели, имају сјајну сезону, иако је много људи сумњало у њих после смене тренера. За сада имају одличну сезону, биће ово веома тежак изазов. Имали смо прилику да се одморимо, имали смо један дан више, а они су играли јуче, данас треба да тренирају… – истакао је Ханга.

Црвена звезда Меридианбет – Барселона (петак, 20 часова, Београдска Арена).

Претходни текстЦрвена звезда – Ботев 2:1 (прекинуто у 66. минуту)
Следећи текстМилојевић: Квалитетна смо екипа, а кључ је био да играчима вратимо самопоуздање