Црвена звезда – Ботев 2:1 (прекинуто у 66. минуту)

30

Фудбалери Црвене звезде су уписали и пету победу на припремама на Кипру савладавши екипу Ботева резултатом 2:1. Двоструки стрелац за тим Владана Милојевића био је Шериф Ендиаје, док је једну асистенцију уписао Срђан Мијаиловић. Меч је прекинут при резултату 2:1 у 66. минуту, с обзиром да је после једног сукоба на терену одлучено да се утакмица не наставља како не би дошло до даље ескалације.

Црвена звезда Ботев 2:1 (2:1)

Стадион: „Корантина терени“, Кипар.

Судија: Тимур Арсланбегов.

Стрелци: Ендиаје у 8. и 43. минуту за Црвену звезду, а Барбоса у 37. минуту за Ботев.

Црвена звезда: Поповић, Недељковић, Спајић, Драговић, Радојевић (од 46. Николић), Мијаиловић, Канга, Шљивић (од 46. Кнежевић), Букари, Олањинка, Ендиаје.

Ботев: Бариос, Будинов, Георгиев, Ашков, Барбоса, Переа, Христов, Траоре, Меси, Кунде, Велев.

Као што смо навикли од изабраника Владана Милојевића, на прави начин су отворили и последњи меч на Кипру пред повратак у Београд. Играо се седми минут када су комбиновали класићи из генерације 2005, те је Недељковић пронашао Шљивића, а потоњи упутио ударац, који је у корнер избацио Бариос. Минут касније је управо „седмица“ црвено-белих упутила центаршут у петерац Ботева, где је на тренутак деловало да ће чувар мреже бугарске екипе отклонити опасност, али лопта се одбила право на ногу Шерифа Ендиајеа, који је закуцао лопту у празну мрежу за вођство Звезде у раној фази меча. У 11. минуту смо видели препознатљив покушај Канге са дистанце од преко 20 метара, али је његов ударац завршио преко пречке.

Играо се 33. минут када смо видели одличан центаршут Букарија након продора, док је Ендиајеу мало фалило да на прави начин захвати лопту главом, па је тако његов покушај завршио поред гола. Иако је Црвена звезда стварала велики број прилика, у 37. минуту је Ботев поравнао резултат преко Барбосе. Већ минут касније видели смо нови шут Канге са дистанце, који је покушао на лукав начин, али није успео да превари Бариоса. Ново вођство Црвеној звезди донео је поново нападач – Шериф Ендиаје у 43. минуту на рутински начин затресао мрежу на прелепу асистенцију Мијаиловића, који га је спојио са голом.

Нешто спорије су фудбалери Звезде ушли у друго полувреме, те смо прву конкретнију прилику видели у 61. минуту када је после корнера Канге, лопта након одбитка дошла до Недељковића, који је са десетак метара ухватио волеј, али шутирао тик преко пречке. Меч је прекинут при резултату 2:1 у 66. минуту, с обзиром да је после једног сукоба на терену одлучено да се утакмица не наставља како не би дошло до даље ескалације.

Претходни текстКривокапић обишао репрезентативце из Звезде
Следећи текстЦрвена звезда Меридианбет пред пуним трибинама на Барселону