Ново дружење КК Црвена звезда и спортиста Специјалне Олимпијаде Србије

17

КК Црвена звезда Меридианбет и Специјална Олимпијада Србије који имају сада већ деценијску успешну сарадњу наставили су и у 2024. години своје заједничке акције и активности.

Овога пута Дворана Баскет Ленд поново је окупила дечаке и девојчице из Специјалне Олимпијаде Србије који су имали најбоље могуће другаре и ментора на тренингу, у оквиру новог друштвено-одговорног пројекта „Together we grow“ и то у сусрет утакмица „One Team week“ које предстоје.

Амбасадор КК Црвена звезда Меридианбет и овога пута био је наш Стефан Лазаревић који се и дружио са нашим другарима из Специјалне Олимпијаде, као и тренер млађих селекција КК Црвена звезда и „One Team“ тренер Небојша Станојевић. Они су кроз игрице, вежбе и тренинг на још један начин желели да приближе кошаркашку игру овој деци који су на много начина велики борци:

За мене ово више није нова улога, „One Team“ амбасадор. Ово је заиста јединствено искуство. Много је леп осећај дружити се са дечацима и девојчицама који су прави борци и заиста пример за све нас. Њихова огромна љубав и страст према кошарци, игри, начин на који се забављају је јединствена. Ово су ствари кроз које ми можемо да пошаљемо јаку поруку и утичемо на друштво, а наравно радујем се и новим дружењима са нашим другарима – рекао је наш првотимац Стефан Лазаревић.

Сам тренинг је био веома интензиван, дечаци и девојчице су показали завидан ниво знања, али и жеље да науче нешто ново од кошаркашке игре, а Стефан и тренери су поред кошаркашких имали задатак да кроз вежбице и причу јачају социјалне вештине наших полазника програма “Together we grow”, који реализујемо у сарадњи са Евролигом.

Директор Специјалне Олимпијаде Србије Саша Станојевић сада већ са сигурношћу може да истакне да је раст ове акције видљив сваком акцијом и да је сваке сезоне све битнији за инклузију ове деце у наше друштво:

У оквиру пројекта Евролиге „One Team“, КК Црвена звезда и Специјална Олимпијада Србије већ 10 година имају успешну сарадњу и велико нам је задовољство и захвални смо што смо партнери у овом пројекту. Од изузетног значаја је подршка коју Клуб даје нашим кошаркашка током целе године и то кроз различите акције, као што су радионице и показни тренинзи и тиме показује своју величину, али и друштвену одговорност на високом нивоу. Та подршка траје пуну деценију према спортистима Специјалне Олимпијаде Србије. Треба истаћи да смо и ове године имали подршку од стране црвено-белих и њиховог амбасадора Стефана Лазаревића који је искористио прилику, успео да одвоји мало времена за нас у веома тешком распореду, дружи се са нашим спортистима и подели поклон пакетиће које је припремио такође наш дугогодишњи партнер ИДЕА.

Наше кошаркаше видећете и на терену Београдске Арене врло брзо током утакмице „One Team“ недеље која нам предстоји, на утакмици против Валенсије, у уторак 30. јануара.

Како је изгледало дружење можете погледати:

Претходни текстЖелезничар – Црвена звезда 18:18 (10:8)
Следећи текстЗвезда славила у Петроварадину