Звезда засијала пуним сјајем у Милану

24

Кошаркаши Црвене звезде су убедљиво савладали Армани у “Форуму”, резултатом 76:62, у оквиру 21. кола Евролиге.

Црвено бели су одиграли одличну утакмицу где су изванредном игром на обе стране терена дошли до убедљиве предности 47-31, а потом у другом полувремену уз мање успоне и падове, са скраћеном ротацијом због повреда Недовића, Тобија и Митровића привели меч крају и уписали победу.

Црвено-бели су сада на 9 победа и 12 пораза, а исти скор има и миланска екипа.

Најефикаснији у обеди Црвене звезде био је све бољи Рокас Гедраитис, који је уписао 22 поена уз шест скокова и две украдене лопте, пратио га је Џоел Боломбој са 14 поена и шест скокова, док је Милош Теодосић завршио меч са девет поена, два скока и пет асистенција. Важну улогу у финишу меча имао је и Адам Ханга.

На другој страни Ђордано Бортолани је био бољи од осталих са 14 поена, а двоцифрен је био још Алекс Појтрес са 12 поена. Бивши играч црвено-белих Шабаз Нејпир је завршио меч са шест поена (2/10 из игре.

Црвено бели су у пуном Медиоланом Форуму победом дали себи шансу гледајући распоред у наредном периоду да се боре за бољи пласман јер након серије врло тешких гостујућих утакмица, сада следи велики број утакмица које ће наш тим играти у Београду (изузев гостовања у Берлину).

Наредну утакмицу црвено бели играју у недељу против Борца, а затим у четвртак против Басконије.

Тренер Јанис Сферопулос: – Честитам играчима за партију, реакцију после Асвела. Урадили смо све што нисмо у претходној утакмици. Играли смо врло добро дефанзивно, можда дефанзивно најбоља утакмица до сада. Дезорганизовали смо напад Милана, дозволили им само 62 поена, имали су само 14 асистенција. Из одбране смо контролисали дуел. Очигледно је прво полувреме било добро, Милано је реаговао и важној е било што нисмо паничили, контролисали смо утакмицу после првих пет минута другог полувремена. У четвртој четвртини играли смо паметно и у нападу и у одбрани и 100 одсто смо заслужили победу. Завршили смо дупло коло, имали врло тежак распоред, пет утакмица у 10 дана, у пет различитих држава. Није било лако. Урадили смо добар посао, узимајући у обзир ове две дупле недеље у Евролиги. Немања Недовић и Мајк Тоби су имали проблеме са мишићем и видећемо шта је са њима чим се вратимо у Србију – рекао је Сферопулос.

Црвено бели се у петак враћају за Београд.

Претходни текстПобеда одбојкашица Црвене звезде после преокрета
Следећи текстПуштене у продају карте за наредне три утакмице, најмлађи, школарци и студенти бесплатно на АБА лигу