Омладинци стартовали седмицом

49

Омладинци Црвене звезде су резултатом 7:1 савладали Бродарац, чиме је сезона за наш јуниорски тим стартована на најбољи могући начин. У тиму Ненада Милијаша истакли су се двоструки стрелци Алекса Цветковић и Вељко Вукојевић, а погађали су још Дарије Маркочевић, Матеја Бубањ и Адем Авдић, док се Стефан Маринковић истакао одбрањеним пеналом.

Црвена звезда – Бродарац 7:1 (2:0)

Стадион: “Помоћни терен стадиона Рајко Митић”.

Судија: Мирослав Миленковић.

Стрелци: Цветковић у 3. и 73, Вукојевић у 39. и 58, Маркочевић у 55, Бубањ у 71. и Авдић у 85. минуту за Црвену звезду, а Богдановић у 49. минуту за Бродарац.

Жути картон: Ђокић (Бродарац).

Црвена звезда: Маринковић, Остојић, Милосављевић, Илић (од 68. Видојевић), Стојсављевић (од 73. Авдић), Лечић, Цветковић, Василић (од 57. Мирановић), Кривокапић, Вукојевић (од 64. Тегелтија), Маркочевић (од 57. Бубањ).

Бродарац: Стевановић, Илијев, Миливојевић, Јанковић (од 60. Петровић), Ђокић, С. Кнежевић (од 70. Тричковић), Бертолоти (од 46. К. Кнежевић), Бојовић, Богдановић, Илић (од 60. Перишић), Милосављевић (од 46. Брадић).

Није се дуго чекало да одбрана гостију капитулира, а рутинском реализацијом у трећем минуту Алекса Цветковић је начео мрежу ривала, иако је томе претходила сјајна асистенција Вукојевића. Покушали су гости да узврате преко Бертолотија у 10. минуту, али се капитен Стефан Маринковић истакао рефлексном одбраном.

Одбранио је Стевановић пенал веома запаженом Вукојевићу у 27. минуту и тако подигао моментум гостима, а најстрожу казну изборио је брзоноги Кривокапић. Интервенисао је и Милосављевић, три минута касније, испред Богдановића и спречио изгледну прилику за госте. Исправио се Вељко Вукојевић у 39. минуту када се поклонио на идеалан центаршут Остојића и удвостручио предност нашег тима. Шансу је у финишу имао Маркочевић, али је погодио спољни део мреже.

Гости су смањили у 49. минуту када је Богдановић из другог покушаја успео да савлада разбрањеног Маринковића. Дриблао је Цветковић у казненом простору, а гости нису имали другу опцију него да га прекршајем зауставе. Голман у једну, а лопта у другу страну и погодак Дарија Маркочевића у 55. минуту. Поново је у центру пажње био Вукојевић када га је Лечић додавањем спојио са голом, а популарни Руни у паду погодио, свега два минута касније.

Шансу је имао Кривокапић у 65. минуту када је Цветковић центрирао са десног бока, али на месту је био Стевановић. Искреирао је шансу Кривокапић у 71. минуту када је центрирао за Бубња, који је врхом копачке погодио Радићев угао и још једном показао какав осећај за гол поседује. Нашао се Бубањ у улози асистента у 73. минуту када је додавањем избацио Цветковића испред Радића, а расположени офанзивац још једном савладао ривала.

Видели смо нереализован пенал и на другој страни када је Маринковић зауставио ударац Бојовића у 76. минуту. Коначан резултат је поставио Адем Авдић у 85. минуту, а поново је прилику искреирао незаустављиви Цветковић.

Претходни текстКадети силовити на отварању
Следећи текстЗвездини џудисти угостили шампионе провинције Лиаонинг