Кадети силовити на отварању

13

Кадетска селекција Црвене звезде коју са клупе предводи Слађан Николић, је на најбољи могући начин стартовала сезону и савладала Бродарац резултатом 7:0. Истакао се Огњен Мишић са два поготка, а пратили су га Василије Костов, Виктор Стојановић, Илија Тадић, Вук Рогановић и Стефан Столић који је фантастичном минијатуром ставио тачку на меч.

Црвена звезда – Бродарац 7:0 (3:0)

Стадион: “Терени Омладинске школе ФК Црвена звезда”.

Судија: Никола Катић.

Стрелци: Костов у 11, Стојановић у 16, Мишић у 32. и 50, Тадић у 75, Рогановић у 77. и Столић у 84. минуту.

Жути картони: Мишић (Црвена звезда)

Црвена звезда: Бекоња, Булатовић, Рогановић, Стојановић, Ивановић, Бубања (од 71. Манојловић), Костов (од 71. Стојковић), Тошић (од 57. Штулић), Мишић, Ранковић (од 57. Столић), Младеновски (од 71. Тадић).

Бродарац: Радић, Ивковић, Весановић (од 46. Мијић), Пауновић (од 46. Јанковић), Павловић, Секуловић, Фрлог, Мамула, Трач (од 46. Голубовић), Јашари (од 46. Поповић), Михаиловић.

Преузели су Николићеви пулени иницијативу од старта меча, а са капитенском траком око руке дириговао је Игор Бубања на центру игралишта, премда је прву шансу имао Младеновски када је у четвртом минуту гађао главом право у Радића. Бедем гостију пробио је Василије Костов када је у 11. минуту освојио лопту на средини терена, видео простор између штопера Бродарца, протрчао и рутински завршио акцију.

Брзо је на семафору стајало 2:0, када се Виктор Стојановић у 16. минуту најбоље снашао после корнера и у гужви погодио главом. Слична ситуација одвила се и у 32. минуту када је Костову шансу одбранио Радић, а на одбитак правовремено реаговао брзоноги Огњен Мишић. Стојановић је шансу имао и у 40. минуту после корнера, али је лопта одмилила тик поред стативе.

Звездини бисери су наставили голеаду у 50. минуту када је Ивановић центрирао, а Младеновски главом пребацио на другу стативу где је спремно чекао расположени Мишић. Разиграо се Костов, па је снажно шутурао у 68. минуту са ивице казненог простора, али тик преко гола.

Сјајну завршницу показао је новајлија Илија Тадић, када је у 75. минуту Штулић послао хируршки прецизан пас и надмудрио читаву одбрану Бродарца. Није то било све од Звездиних бисера, па је у 77. минуту Рогановић искористио несмотреност одбране ривала и снашао се у петерцу. Коначан резултат поставио је Стефан Столић у 85. минуту, у најлепшем потезу на сусрету, када је у продору нанизао неколико играча, а онда од стативе погодио.

Претходни текстАндрија Максимовић – Најмлађи Звездин стрелац у сениорском фудбалу
Следећи текстОмладинци стартовали седмицом