Црвена звезда се касно пробудила, други меч финала у четвртак

41

Кошаркаши Партизана победили су Црвену звезду резултатом 88:80 у првом мечу финала АБА лиге.

АБА лига, финале:
Партизан – Црвена звезда 88:80
(29:21, 27:15, 17:25, 15:19)
Хала: Штарк Арена
Судије: Саша Пукл, Јосип Радојковић, Милан Недовић

Два потпуно различита полувремена, испоставиће се да је изузетно лоша одбрана црвено-белих у првом полувремену и чак 56 примљених поена коштала наш тим шансе да дође до потпуног преокрета иако су црвено-бели претили и имали шансу у финишу утакмице.

Партизан је тако успео да одбрани домаћи терен у првом сусрету, пошто је у појединим тренуцима имао и 20 поена предности, и савлада екипу Црвене звезде после велике борбе у првој финалној утакмици.

Најефикаснији у екипи Црвене звезде Меридианбет био је Огњен Добрић са 17 поена, 15 је убацио Факундо Кампацо, 11 Петрушев, а по 10 су убацили Бен Бентил и Немања Недовић.

Тренер КК Црвена звезда Меридианбет Душко Ивановић: – Партизан је играо много боље од нас у првом полувремену и са много више енергије која им је дала самопоуздање и имали су одличан проценат шута и велику разлику. Били смо близу, фалило је снаге, фалило је самопоуздања да преокренемо резутлат – рекао је Душко Ивановић и додао:

Ништа се није променило и сад сам сто одсто сигуран да ћемо победити, али сто одсто – поручио је Ивановић.

Црвена звезда: Лазаревић 2, Кампацо 15, Митровић 4, Лазић, Мартин 4, Добрић 17, Ивановић, Илић 4, Недовић 10, Марковић 3,Петрушев 11, Бентил 10;

Наредни меч се игра у четвртак у 20 часова, на истом месту, а Партизан има предност од 1-0 у финалној серији. Трећа утакмица у којој је домаћин Црвена звезда на програму је у недељу од 20.30 часова.

Претходни текстРезиме Звездиног везног реда
Следећи текстЗвездин караван обојио Будву у црвено-бело