Црвена звезда спремна, први ривал Задар

76

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет отварају плеј оф серију четвртфинала АБА лиге против екипе Задра.

Утакмица број 1 (игра се на две победе) на програму је у петак од 20 часова у хали „Александар Николић“, а клуб и овога пута обавештава све своје присталице, да ће поново отворити трибину Д за све родитеље са децом и улаз у тај сектор ће као и на претходној утакмици бити бесплатан.

Црвено-бели са екипом Задра имају ове сезоне скор 1-1 и управо пораз од 98:96 у Београду донео је велике промене у нашем тиму. Осим те чињенице, и податак да је ове сезоне одлични Лука Божић проглашен за МВП-ја АБА лиге позивају на максималан респект против екипе која је играла добру кошарку у регионалном такмичењу.

Поводом старта плеј офа АБА лиге, у четвртак је одржана конференција за медије у хали Александар Николић на којој су говорили капитен црвено-белих Бранко Лазић, и први тренер Душко Ивановић.

Бранко Лазић: – Стигли смо до плеј офа и први противник је Задар. Имају актуелног МВП-ја лиге, биће тешко, али ми знамо наш циљ и њега ћемо се држати до краја. Верујем чврсто да ћемо уз велику помоћ наших навијача доћи до циља, а он је добро познат – рекао је Бранко Лазић који је позвао наше навијаче да дођу у халу у што већем броју, и потврдио да се осећа све боље и боље, као и да полако хвата ритам јер је у тренажном процесу већ 20ак дана.

Тренер Душко Ивановић: – Плеј оф је увек интересантно такмичење јер увек даје могућност изненађењима без обзира што имамо предност домаћег терена. Поштујемо Задар, победили су овде, имали су у једном тренутку и 20 поена разлике, играју атипично, брзо и надам се да ћемо бити фокусирани и на максималном нивоу у првој утакмици – рекао је тренер црвено-белих који је додао да је здравствено стање у екипи добро, и да се тренинзима прикључио и Бен Бентил, као и да има све више опција око састава тима јер су и Ивановић и Холанд почели да хватају ритам и користе своје минуте на паркету.

Утакмица број 1 за коју су карте пуштене у продају по популарним ценама још у уторак игра се од 20 сати, а меч број 2 на програму је наредног понедељка 8. маја у дворани „Крешимир Ћосић“ у Задру.

Претходни текстЗвезда ТВ | 1000 утакмица
Следећи текстНајава преноса – Наставак трке за наслов шампиона