Црвено-беле и против Фенера чека крцата дворана (четвртак, 19)

41

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет дочекују у четвртак од 19 часова екипу Фенербахчеа у утакмици 34.кола Евролиге.

Меч се игра у хали Александар Николић, а карте за ову утакмицу пуштене су у продају прошле недеље.

Интересовање за овај меч, последњи у овој евролигашкој сезони је велико, и како сада ствари стоје црвено-беле ће дочекати пуна хала у четвртак увече.

Ни за овај меч тренер Душко Ивановић неће моћи да рачуна на комплетан тим, а црвено-бели желе победом да заврше добру сезону у Евролиги у којој смо на више начина заустављени у намери да се КК Црвена звезда поново пласира у наредну фазу такмичења.

Тренер КК Црвена звезда Мериданбет Душко Ивановић: – Као пред сваку, сваку утакмицу идемо да победимо. Сви су играчи засад, до овог последњег тренинга, добро, играће њих само 12.

Хала је и за овај меч распродата:

То је заиста изузетан знак да су наши навијачи заиста фантастични што ја понављам стално и што је истина. И заиста дају снагу овим момцима кад изађу да играју, подршку им дају, значи им пуно – рекао је Ивановић и осврнуо се на наредног ривала:

Изузетно квалитетан тим, добили су задњу утакмицу против Ефеса можда највише захваљујући томе да су имали неке играче који су били повређени, па су силом прилика играли са пет ниских играча и играјући са пет ниских направили су разлику. Изузетно квалитетан тим, изузетан број играча који могу да реше утакмицу и ситуације “један на један“, ситуације на ниском посту, ту су изузетно јаки… И врло искусна екипа.

Црвена звезда и поред свих проблема са повредама (укупно 7 са дужим одсуствима играча), пропуштеним приликама али и утакмицом са Барселоном која је неправедно завршена победом госта, има прилику да заврши сезону са скором 17-17:

– Јако сам задовољан са ангажовањем и преданошћу са којом ови момци раде, а са резултатом нисам задовољан јер нисмо ушли у Топ8. Мислим да је заиста штета за овај тим, јер да смо ушли имали би реалне шансе да освојимо. Ово јесте лако причати сад када си „напољу“ – рекао је тренер црвено-белих.

Филип Петрушев: – Циљ је да одиграмо што бољу утакмицу као тим, и да једноставно наставимо те добре партије у Евролиги. Желимо да дигнемо форму пред завршни део сезоне, и да победимо, то је најбитније. Мислим да смо сви свесни, да смо могли, можда чак и лагано да уђемо у тих осам најбољих. Против добрих тимова смо играли добро читаве сезоне и побеђивали. Те неке унапред добијене утакмице смо губили и то нас је на крају коштало. Мислим да сви виде колико је ова екипа добра, талентована и има квалитет, али ето, остаје неки жал. Ипак, нема шта, идемо даље.

Императив победе има и Фенербахче:

Мислим да ће то учини утакмицу још бољом и да ће бити супер такмичарска. Мислим да и ми желимо да победимо, можда колико и они, јер против добрих екипа увек желите да играте добро. Мислим да ће бити прави спектакл.Генерално су баш добри у атлетском смислу. Ја бих издвојио чак и Пијера и Хејса који играју на позицијама три и четири, али су мање, више идентични играчи који играју много унутра баш са тих позиција и мислим да ће им то бити главна снага, коју треба да зауставимо – закључио је Петрушев.

Капије дворане Александар Николић биће отворене два сата пре утакмице од 17 часова.

Наредни такмичарски меч Црвена звезда Меридианбет игра у понедељак против екипе Сплита, а након тога је очекују и заостале утакмице против Морнара и Цедевита Олимпије.

Претходни текстИвковић: Финални турнир Дунав лиге прилика за промоцију женског ватерпола
Следећи текстФудбал и џудо, то је право чудо