Фудбал и џудо, то је право чудо

80

На иницијативу Стојана Вујка, председника Скупштине СД Црвена звезда и председника УО ЏК Црвена звезда, џудисти Црвене звезде данас су угостили први тим Фудбалског клуба наше црвено беле породице. Трофејна екипа из Љутице Богдана предвођена капитеном Миланом Борјаном, травнату подлогу заменила је татамијем. На првом тренингу, сенсеи и водич кроз прве џудо кораке био је наш генерални секретар и интернационални судија Владан Гачић.

У новој Хали Џудо клуба Црвена звезда фудбалери су имали прилике да се и лично увере да се кроз наше тренинге уче сви природни облици кретања, развија се флексибилност, координација и равнотежа а уједно се развијају све групе мишића. Управо због ових особина наш спорт је проглашен од стране УНИЦЕФ-а за најпожељнији и најбољи спорт за децу и младе, подједнако и девојчице и дечаке узраста од четири до 21 године. Имајућу у виду све бенефите џудоа, годинама уназад тренинге на татамију раме уз раме са најбољим џудокама раде и фудбалери ПСЖ-а и Ајакса. Довољно је рећи да је светски шампион Елмон Гијом годинама радио са Ајаксовим првотимцима и омладинцима.

Ипак вратимо се у нову Халу у Љутице Богдана на тренинг који српским шампионима држи тренер Владан Гачић. Као и на сваком почетку џудо тренинга, фудбалери Црвене звезде прво научили да безбедно падну. Џудо чини да будете свесни пада, а када се не бојите падања, онда доносите другачије одлуке у оквиру своје стратегије о балансу како у свакодневном животу тако и на утакмици. Да се нису бојали да падну, јер су знали како, најбоље сведоче и добро позната имена из света фудбала као што су Зинедин Зидан и Златан Ибрахимовић, који су такође тренирали џудо. На добром путу је и Килијан Мабпе који се заједно са Теди Ринером опробао у кратком рандорију.

Кроз џудо Звездини фудбалери данас су научили да иако је неко снажнији од њих, они имају знање а самим тим и моћ да управљају у ком ће правцу ићи противник и то користећи његову снагу. На данашњем тренингу још једном је потврђено да фудбал и џудо чине чудо.

За крај тренинга, врста на чијем челу је капитен Милан Борјан, спортски поздрав за завршетак првог часа али и почетак још једне дивне сарадње између два шампионска клуба.

Претходни текстЦрвено-беле и против Фенера чека крцата дворана (четвртак, 19)
Следећи текстЗвездине краљице на трону Србије! Још једна победа и титула!