Јуниорке Црвене звезде првакиње Београда

132

Млађе категорије ОК Црвена звезда из недељу у недељу бележе невероватне резултате. После кадета и кадеткиња и неколико година „поста“ шампионке Београда постале су и јуниорке Црвене звезде. Предвођене сјајном Алмом Бешлагић Добричанин до првог места стигле су заслужено младе одбојкашице: Теа Стојановић, Ана Савић, Лана Мијачић, Ана Дубљевић, Сташа Стаменковић, Симона Матеска, Петра Поповић, Сара Петровић, Елена Пушица, Вида Матовић, Тамара Ступар, Андреа Станојевић, Андреа Манесловић, Ања Сантрач, Ђурђа Торбица, Петра Јоунис, Вишња Жигић, Мила Зорић, Марина Јапунџа и Маријана Мрвић.

Ушли смо у сезону знајући да смо далеко најмлађа екипа у конкуренцији од 17 клубова. Ипак, имали смо велику жељу да испунимо задатак и циљеве нашег трофејног клуба и пласирамо се на државно првенство Србије. Били смо на припремама у Бајиној Башти где смо вредно радили два пута дневно и девојке знају колико смо енергије оставили у тој хали да дођемо до успеха – истакла је Алма Бешлагић Добричанин.

У два месеца одиграле су јуниорке пет фантастичних мечева.

– Девојке су знале да морају као тим све да прођу, од повреда, болести, тешких тренинга и утакмица. Ипак, свака од њих је помогла када је било потребно и веровала да је то најважнији поен, сет или меч.

Победе су се низале, а редом су падали ривали један за другим.

Славили смо против Обилића, Црно-белих, Лазаревца, Партизана, Роде. Остварене су све победе и Црвена звезда је после много година постала шампион Београда за јуниорке. Понос и срећа владају у клубу, нарочито што се види да се у млађим категоријама добро ради и да нема бриге за будућност. Идемо сад на државно првенство у нади да ћемо показати карактер. Знамо да нисмо фаворити, реални смо да је медаља за ове девојчице од неких 15 година велика. Ипак, радујем се сваком тренингу са овом екипом, која и од мене као тренера извлачи максимум – рекла је Алма Бешлагић Добричанин.

Претходни текстЗвезда ТВ | Кангиних 200
Следећи текстУ сусрет противнику – Спартак