Звезда ТВ | Кангиних 200

46

У новом издању специјал емисије “Звезда ТВ” можете уживати у разговору са мотором везног реда нашег клуба – Гелором Кангом који је на прослави 78. рођендана против Новог Пазара одиграо 200. утакмицу у дресу вољеног клуба.

Гелор Канга је дебитовао за Црвену звезду 12. јула 2016. године против Валете у победи нашег тима на Малти у оквиру квалификација за Лигу шампиона. Већ се на том мечу могло приметити да се ради о играчу са готово перфектним прегледом игре, а томе сведочи и асистенција Габонца на том мечу. Носећи дрес Црвене звезде Канга је одиграо 203 меча, од тога 180 такмичарских утакмица и 23 пријатељска сусрета. Постигао је 37 голова на дуелима у националном шампионату и међународним окршајима у Лиги Европе. Уз то остварио је учинак од 52 асистенције на такмичарским мечевима.

Био је један од главних протагониста при уласку нашег тима у Лигу Европе 2017. године после десет година, а навијачи ће сигурно памтити његове невероватне голове против Спарте из Прага, Краснодара и Ференцвароша као и гол у вечитом дербију у сезони 2016/17. После две године играња у Чешкој, Канга се вратио у свој вољени клуб и освојио две титуле шампиона држава и исто толико пехара намењених прваку Купа Србије. И ове сезоне крупним корацима Габонац корача према новој дуплој круни у црвено-белом дресу.

Претходни текстСигурна победа црвено-белих на Новом Београду
Следећи текстЈуниорке Црвене звезде првакиње Београда