У сусрет противнику – Спартак

33

Фудбалери Црвене звезде ће у среду, 5. априла, од 18 часова и 45 минута гостовати Спартаку на Градском стадиону у Суботици у оквиру 29. кола Суперлиге Србије.

МЕЂУСОБНИ СКОР

Против Спартака смо до сада одиграли 88 утакмица у свим такмичењима. Забележили смо 67 победа, 15 ремија и само пет пораза, уз гол разлику 210:63 у корист црвено-белих.

У 21. веку наш тим се састао 28 пута са популарним “Голубовима” и забележио је 25 тријумфа, два пута смо одиграли нерешено и исто толико пута смо били поражени, уз гол разлику 73:28 у корист нашег тима.

Последњи сусрет са Суботичанима, наши првотимци су одиграли 9. октобра 2022. године на Маракани и на крају славили са 3:0, головима Кингса Кангве и двоструког стрелца Марка Гобељића.

БУДИТЕ УВЕК УЗ ЗВЕЗДУ

Карте за меч између Спартака и Црвене звезде за сектор намењен навијачима нашег клуба на Градском стадиону у Суботици су доступне у Сервису за чланство, који се налази на западној трибини Маракане, у уторак, 4. априла, до 17 часова. Цена улазнице износи 400 динара.

За све који неће бити у прилици да уживо бодре црвено-беле фудбалере, директан пренос утакмице је доступан на каналу Звезда ТВ са почетком од 18 часова. У могућности сте да преко нашег студија пратите пренос из два различита угла и на тај начин уживате у мечу. Такође, дуел можете да пратите на каналу Аренаспорт 1 Премиум од 18 часова и 45 минута.

Уколико нисте у прилици да пратите видео пренос уживо, можете бити уз наше момке и на Звездиној апликацији, путем текстуалног преноса на нашем Меч центру, који је активан на свакој утакмици, из минута у минут, као и на званичном Твитер налогу нашег клуба.

ФОРМА ЕКИПА

Фудбалери Црвене звезде се налазе на првој позицији на табели са 76 освојених бодова. Остварили смо 24 победе од почетка сезоне и забележили само четири ремија. Чињеници да наш тим инсистира на нападачком фудбалу сведочи гол разлика 75:13. Играчи Милоша Милојевића ове сезоне не знају за пораз у домаћем првенству, а у претходном колу смо савладали Младост ГАТ на Маракани са 4:2. У новој убедљивој победи двоструки стрелац био је Александар Катаи, који је на тај начин заузео прво место на листи стрелаца Суперлиге, док су Гелор Канга и Марко Ракоњац по једном матирали противничког голмана.

Спартак из Суботице је ове сезоне доста кубурио са позитивним резултатима. Иако је тим са севера наше земље састављен од споја младости и искуства, резултати нису испратили добре партије будућег домаћина у дуелу са Црвеном звездом. Спартак је тренутно 13. екипа на табели са 25 прикупљених бодова, уз негативну гол разлику 24:37. Тим Љубише Дунђерског је победио на само пет дуела, десет пута је завршио меч без победника и доживео чак 13 пораза. У претходној првенственој рунди иза популарних „Голубова“ је реми на „Чика Дачи“ у Крагујевцу против Радничког. Сусрет је завршен са 2:2, а голове за госте су постигли Петар Станић, фудбалер нашег клуба позајмљен Спартаку, и капитен Никола Срећковић.

НАЈБОЉИ ПРОТИВНИЧКИ ИГРАЧИ

Тренутно је на голу Спартака прва опција Мишо Дубљанић, док је појачење из ТСЦ – Никола Бурсаћ резервна опција услед повреде Филипа Манојловића, бившег голмана Црвене звезде. Позиција десног бека је резервисана за јапанског интернационалца Нобору Шимуру, док штоперски тандем чине Марко Бугарин и зимско појачање из Сремске Митровице – Јован Маринковић. Уз леву аут линију делује млади Владимир Виторовић који је стигао из Бродарца у редове Спартака. На средини терена делује тројац – Едмунд Адо, Јанко Тумбасевић и горе поменути Петар Станић. Као опције у везном реду се још нуде и Милош Тошески, потом деветнаестогодишњи интернационалац Танзаније – Морис Абрахам и фудбалер са пасошима Македоније и Аустрије – Андреј Тодороски. Позиција левог крила је намењена за капитена Николу Срећковића, а са десне стране дејствује Лука Бијеловић са бројем десет на леђима и уједно најбољи стрелац „Голубова“ са осам погодока. Најистуренији је Срђан Хрстић, а резерва му је прекаљени Војо Убипарип.

СУДИЈЕ МЕЧА

Главни судија: Данило Николић.
Први помоћник: Иван Микалачки.
Други помоћник: Никола Антић.
Четврти судија: Стефан Јекнић.
ВАР: Ђорђе Максимовић.
АВАР: Горан Бељин.
Делегат: Драгослав Ђерман.

ОСТАЛИ МЕЧЕВИ

Уторак:

-18:00 Напредак – Младост Лучани

Среда:

-16:30 Партизан – Вождовац
-18:45 Младост ГАТ – Колубара

Четрвтак:

-16:00 Нови Пазар – Радник
-16:00 Раднички 1923 – Раднички Ниш
-18:00 Јавор – Чукарички

Петак:

-17:00 ТСЦ – Војводина

Претходни текстЈуниорке Црвене звезде првакиње Београда
Следећи текстЗвездаши на позајмици – Станићев погодак за аплаузе