Ровити црвено-бели одбраном желе до нове победе (Валенсија, среда, 19)

47

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет поново ће на паркет у среду од 19 часова када ће дочекати екипу Валенсије у утакмици 31.кола Евролиге.

Меч се игра у хали „Александар Николић“.

Ово ће бити други дуел два тима ове сезоне, екипа Црвене звезде славила је као гост у Валенсији на Бадње вече, било је 77:75 уз сјајне партије Недовића и Петрушева.

Клуб подсећа да су карте за ову утакмицу пуштене у продају прошле недеље пред претходну утакмицу нашег тима који је играо са Басконијом и славио уз пуне трибине 74:63.

Пред овај меч тренер Душко Ивановић имао је доста проблема са здрављем играча, због вируса и болести екипа није била у могућности да одигра меч претходног викенда у Бару, па се тренер црвено-белих очекивано прво осврнуо на ту ситуацију:

– Здравствено стање је боље. Мање-више сви играчи су се опоравили, неки су доста исцрпљени, још имају последице. Видећемо вечерас на тренингу, па ћемо сутра одлучити ко ће играти.

О Луки Вилдози: – Он се вратио тренинзима, имао је мање истегнуће, боље је, видећемо вечерас на тренингу какав буде, па ћемо доносити одлуке.

Ван екипе је већ неко време капитен Бранко Лазић, који је почео да ради одвојено од екипе али без јасног термина за повратак:

– И ја бих волео да знам. Напредује, ради, али његово трчање је још праволинијско, ништа не ради латерално и то му прави проблем. За сада је у реду, али видећемо.

О наредном противнику екипи Валенсије:

– Надамо се да можемо да победимо и покушаћемо да неутралишемо њихове шутере и игру у транзицији.

Филип Петрушев: – Биће веома тешка утакмица. Они су у изузетном ритму и знамо шта да очекујемо. Морамо да посветимо пажњу њиховој унутрашњој игри, где је Дубљевић главни играч, ту је и Риверо и веома су корисни унутра. То морамо да зауставимо и играмо добру одбрану један на један на свим позицијама. Кључ је одбрана. Да зауставимо њихову игру у транзицији, једна су од бржих екипа, али и да затворимо рекет, контролишемо скок и у нападу мислим да нећемо имати проблема – рекао је првотимац Црвене звезде новинарима на тренингу у Београду.

Одмах након те утакмице, екипа у четвртак путује у Лион где је већ у петак у дворани „Астробал“ очекује меч 32.кола са екипом Асвела.

Претходни текстБорјанова историјски мирна мрежа
Следећи текстОдбојкашице Црвене звезде убедљиве на старту плеј-оф