Борјанова историјски мирна мрежа

37

Нема дилеме да је Милан Борјан један од најбољих голмана у историји Црвене звезде, а бројни рекорди које наш капитен остварује само додатно потврђују ту чињеницу. Наиме, он је на укупно 127 такмичарских утакмица успео у потпуности да сачува мрежу Црвене звезде, што га чини апсолутним рекордером нашег клуба у том сегменту.

О његовој доминантности довољно говори чињеница је једини голман у историји Звезде који је на троцифреном броју такмичарских мечева успео да остане несавладан, с обзиром на то да се на другом месту налази легендарни Ратомир Дујковић са 96 утакмица. Борјан је, већ шесту сезону, део Црвене звезде и од тада је на 93 првенствене утакмице, осам куп мечева и 26 сусрета у Европи успео у потпуности да зачара мрежу. Високу трећу позицију заузима још један чувени црвено-бели голман – Звонко Милојевић са 88 мечева без примљеног поготка.

До краја сезоне ће Борјан врло извесно оборити још два рекорда, а први већ у наредној утакмици, када ће постати једини фудбалер Црвене звезде из актуелног тима који ће ући у „клуб 300“. И не само то, Борјан је на 16 утакмица у Суперлиги уписао „клин шит“, а лични рекорд му је 18, те је врло извесно да ће и овог пута наш капитен, и самог себе надмашити.

Најрасположенији је Борјан бивао против нишког Радничког када је девет пута, у потпуности сачувао мрежу, затим Војводине – осам, те Напретка и Чукаричког – седам.

Подсећамо вас да су карте за утакмицу која је на програму у суботу од 18 часова у продаји: https://crvenazvezda.iticket.rs/scc.html, као и да смо вам припремили две наградне игре, те да се једна тиче најлепшег ПЛАКАТА где ће победник имати прилику да се упозна са Звездиним првотимцима, а друга да смо вам обезбедили још једно бесплатно место на Звездином КАМПУ, који ће се одржати у Београду током лета.

Претходни текстДођи на Маракану у суботу и освоји место на Звездином кампу
Следећи текстРовити црвено-бели одбраном желе до нове победе (Валенсија, среда, 19)