Специјално признање ФСРС Зорану Аврамовићу

102

Фудбалски савез Републике Српске обележио је традиционални „Дан фудбала Републике Српске“ у Бањалуци, у Банском двору, на којем су уручене награде и признања. Специјално признање ФСРС добио је и Зоран Аврамовић, генерални секретар СД Црвена звезда, за популаризацију и међународну афирмацију фудбала и Републике Српске, за организацију међународног омладинског фудбалског турнира „Football Friends“ у Фочи.

Ово заиста звучи добро, искрено тачно и најсрећнији су људи који се баве овом магичном игром. Врло ми је драго да сам у Бањалуци, у Банском двору и пријатно ме је изненадио позив Горана Ђукића, мог пријатеља и великог звездаша, да дођем и примим ово признање, које лепо звучи, за афирмацију и популаризацију фудбала. У Фочи смо одржали у протеклих 16 година, 16 лепих турнира који се зову „Football Friends“ са тимовима из 16 држава од Кине, Русије, Енглеске, па целог региона, 32 екипе су играле на једном турниру којег као да је у неким елементима замислио Арсен Венгер. Ти млади играчи који долазе у Фочу као да немају никакав страх од неуспеха. Јер тамо се игра и развија пријатељство и чини ми се, чим са ја овде пред вама, да смо успели у томе – рекао је Аврамовић у свом обраћању, а потом је додао:

Врло ми је драго што видим да иде све лепим корацима напред. Сам „леј-аут“ ове приредбе, све ово што се дешава, начин како се ради, показује да фудбал у Републици Српској иде крупним корацима напред. Читао сам, има десет година, својевремено, како је Томо Марић рекао да ће овај догађај израсти у споменик за трајно сећање. Мислим да је Томо погодио, пошто ово јесте догађај који се понавља и има лепу традицију. Добро је рећи на крају: фудбал скокове памти – памти и падове, он спаја далеке људе и градове, веже најбоље људе, оне који сањају и оне који се буде. Мислим да треба да наставимо и да сањамо и да верујемо да уз фудбал и са фудбалом можемо да направимо много тога доброг. Хвала вам и честитам свим добтиницима – истакао је генерални секретар СД Црвена зевзда.

Претходни текстКК Црвена звезда – Нема грешке!
Следећи текстЗвезда најбоља у Европи