Звезда најбоља у Европи

67

Фудбалери Црвене звезде су у току текуће такмичарске сезоне остварили сјајан резултат у националном првенству и наш клуб издвојили као једини у Европи који није претрпео пораз у домаћем шампионату.

После одиграних 27 кола Суперлиге Србије црвено-бели носе епитет несавладиве препреке. Колико је наш тим био супериоран у досадашњем делу сезоне када је у питању национално такмичење сведочи и чињеница да ниједан клуб у Европи више не може да парира Црвеној звезди када је реч о непобедивости.

На почетку календарске године пет клубова нашег континента је успело да одигра нерешено или да оствари победу у првом делу сезоне у првенственим утакмицама. Нашим првотимцима је пошло за руком да забележе бољи резултат и од европског великана као што је Пари Сен Жермен који је после дуела са Лансом изгубио статус непобеђеног.

Грчки Панатинаикос је почетком 2023. године поражен од екипе АЕК, док је у италијанској лиги Наполи изгубио трку да до краја сезоне не оствари негативан резултат поразом од Интера. До марта месеца осим Црвене звезде одличан утисак у лиги оставио је и луксембуршки Хасперанж, који је 5. марта поражен и од тог дана наш клуб је јединствен у Европи.

Изабраници Милоша Милојевића су остварили 23 победе и четири нерешена резултата. Као једина несавладана екипа у домаћем првенству, црвено-бели су високо поставили лествицу и задали задатак европским клубовима. Нема никакве сумње да ће наши првотимци наставити у истом ритму и после репрезентативне паузе и потрудити се да сезону 2022/23 уз подршку навијача заврше као првопласирана екипа без и једног изгубљеног меча.

Претходни текстСпецијално признање ФСРС Зорану Аврамовићу
Следећи текстЗвездани моменти – Победа у јубиларном 150. вечитом дербију