Црвено-бели допутовали у Барселону (петак, 20.30)

39

Кошаркаши Црвене звезде Меридианбет допутовали су у Барселону где их у петак очекује утакмица 29. кола Евролиге против домаћег истоименог евролигаша.

Без обзира на неколико изгубљених мечева након освојеног купа у Нишу, атмосфера у екипи је добра, а мале шансе да се дође до наредне фазе Евролиге не значе и да црвено-бели неће мотивисано одиграти завршницу лигашког дела сезоне.

Пред овај меч, други против Барселоне у овој сезони, тренер Душко Ивановић има проблема са повредама играча, осим већ дуже време одсутног капитена Бранка Лазића, неће у Блауграни бити ни Огнејна Добрића, а под знаком питања је и ровити Немања Недовић.

Тренер Душко Ивановић: – Било која утакмица у Евролиги, а посебно против Барселоне, је довољан мотив да се одигра добро. Изгубили смо две утакмице на потпуно два различита начина. Ми смо у доброј ситуацији. Огњен Добрић не може да путује, видећемо за Немању Недовића. Сви остали су добро. Наравно, Бранко Лазић је већ дуго ван строја – рекао је Ивановић.

Стефан Лазаревић:
Идемо у госте екипи која је по свему опет кандидат за фајнал фор. У одличној су форми у последњих седам-осам утакмица и то су показали. Мораћемо да се потрудимо да дамо свој максимум, да им парирамо физички и видимо где нас то води. Специфичан је начин на који су се везали неки порази. Није нам лако, али ту смо да са стручним штабом нађемо начин да пребродимо то. Нико нам не може помоћи, до нас самих. Надам се да ћемо пребродити овај тежак период – рекао је Лазаревић.

Екипа Црвене звезде Мериданбет враћа се за Београд у суботу преко Цириха, а већ у недељу црвено-беле очекује утакмица 22. кола АБА лиге против Студентског Центра (19 часова).

Утакмица у Барселони у дворани Блауграна игра се од 20:30.

Претходни текстУзбудљива и неизвесна летња сезона следи, спремите се!
Следећи текстАзаров: Победа против Напретка за мирну паузу