Црвена звезда – Динамо Тбилиси 3:2 (1:2)

69

Не уме Црвена звезда другачије са Динамо Тбилисијем, осим кроз преокрет, тако је било и 2009. године, али и данас на припремној утакмици у Анталији коју смо решили у нашу корист резултатом 3:2. Радост Милошу Милојевићу донео је Александар Пешић са два поготка, а преокрет је потписао Мирко Иванић, међутим ову утакмицу ће дуго памтити млади голман Јован Миладиновић који је дебитовао за први тим.

Црвена звезда – Динамо Тбилиси 3:2 (1:2)

Стадион: „СЦ Калиста“, Анталија, Турска.

Стрелци: Пешић у 31. и 54. и Иванић у 75. минуту за Црвену звезду, а Омар у 35. и Гонсалвеш у 37. минуту за Динамо.

Црвена звезда: Васиљевић (од 72. Миладиновић), Гобељић (од 61. Л. Николић), Лековић (од 61. Ераковић), Драговић, Родић (од 61. Азаров), Срнић (од 61. Крстичић), В. Николић (од 46. Иванић), Кангва (од 61. Канга), Пруцев (од 61. Букари), Мијатовић (од 46. Катаи), Пешић (од 61. Кулибали).

Динамо: Куталадзе, Мали, Латсабидзе, Табидзе, Кобури, Меквабишвили, Сигуа, Омар, Гонсалвеш, Камара, Ширтладзе.

Играли су још: Кереселидзе, Макатсариа, Каландадзе, Квадагјани, Моистсрапишвили, Иобашвили, Осикмашвили, Осеј, Киркитадзе, Паркадзе, Угрекелидзе, Марушић, Одишариа.

Ни 24 часа није прошло од претходне утакмице, а већ су изабраници Милоша Милојевића поново истрчали на терене „СЦ Калиста“. Разлика у односу на претходне утакмице била је формација, с обзиром да је Црвена звезда данас играла у систему 4-4-2, са Мијатовићем и Пешићем који су деловали као најистуренији у линији, док је четворка у везном реду функционисала као дијамант.

Ривал је напао у два наврата на старту меча, али је Васиљевић био концентрисан и није дозволио капитулацију. С друге стране, лопта је завршила у мрежи Динама у осмом минуту када је Кангва после додавања Пешића погодио са ивице казненог простора, али се Нишлија нашао у недозовљеној позицији, па је арбитар поништио гол.

Мало је фалило да Мијатовић искористи центаршут Николића са десног бока, али је снажни нападач главом гађао поред стативе. Наставила је Звезда да напада, али је интервенција Латсабидзеа у последњем тренутку спречила Пешића који је истрчао по левом боку након додавања Кангве, да дође до поготка. Ипак, комбинација двојице најистуренијих је уродила плодом у 31. минуту, иако је свему претходила грешка Меквабишвилија који је одиграо попречан пас, а то се у фудбалу неретко кажњава, те је Мијатовић фатнастично упослио Александра Пешића, а брзоноги нападач пребацио Куталадзеа и довео Звезду до предности.

Ипак, Динамо је успео да преокрене у свега три минуте. Прво је Омар погодио са дистанце у 35, а онда је Гонсалвеш био спретан у петерцу нашег тима у 37. минуту, те је Васиљевић два пута морао да вади лопту из мреже. До краја полувремена је покушао и Пруцев, али је његов ударац завршио поред стативе.

Брзо је Звезда изједначила резултат, а све је кренуло од младог Лековића који је одлично интервенисао и одузео лопту ривалу, да би Катаи упослио вихорног Пруцева, који сјајно игра на овим припремама, а он по земљи центрирао за Александра Пешића, који јеса дефанзивцем „на леђима“, погодио снажно од стативе у 54. минуту. Могла је Звезда до преокрета у 65. минуту када је Иванић шутирао и прописно намучио голмана ривала, а лопта се одбила право на главу Букарија који није успео да је пошаље у мрежу.

Затресла се и статива Васиљевићевог гола у 71. минуту када јеПаркадзе прошао по левој страни и шутирао, али је убрзо Милојевић направио измену, те шансу указао шеснаестогодишњем Јовану Миладиновићу, који је тако дебитовао за Црвену звезду. Катаи није искористио прилику у 75. минуту, јер је његов ударац послао у корнер Куталадзе, али јесте Мирко Иванић у наставку акције. Катаи је извео скраћени корнер до Кангве, он центрирао за Иванића који је главом погодио Угрекелидзеа, да би му се лопта потом одбила на ногу, а везиста из Бачког Јарка то прецизним ударцем претворио у погодак.

До краја меча виђена је мирнија игра на обе стране, с тим да је Катаи имао одличну прилику у 85. минуту, а Звезда је уписала још једну победу на припремама у Анталији.

Претходни текстЦрвена звезда Меридианбет у дербију кола дочекује Цедевита Олимпију
Следећи текстМилојевић: Волимо победе, наставићемо да радимо на тактици