Црвена звезда Меридианбет у дербију кола дочекује Цедевита Олимпију

58

Кошаркаши Црвене звезде Мериданбет дочекују у понедељак екипу Цедевита Олимпије у дербију 16.кола АБА лиге.

Утакмица се игра у хали Александар Николић од 18 часова, и овај дерби осим што је важна утакмица за црвено-беле који воде на табели регионалног такмичења са само једним поразом, означава и почетак још једног мини циклуса у коме наш тим очекује велики број важних утакмица закључно са дуплим колом ЕЛ које ће црвено-бели одиграти следеће недеље у Болоњи и Милану (Цедевита Олимпија, Партизан, ФМП, Виртус, Армани…)

Ово ће бити 10.дуел два клуба, Црвена звезда има позитиван скор 7-2.

Тренер КК Црвена звезда Мериданбет Душко Ивановић пред ову важну утакмицу каже:

Очекује нас важна и тешка утакмица против тима који је састављен од врло искусних играча, одличних странаца. Добро трче, одлични су шутери, имају и Омића који је изванредан у рекету већ дуги низ утакмица. Јасно је да и они виде своју шансу јер имају квалитет о коме говори и њихова позиција на табели регионалног такмичења. Морамо да играмо свих 40 минута, чврсто и одговорно – рекао је тренер црвено-белих који је позвао навијаче да дођу и пруже подршку тиму који ће у понедељак бити јачи за Факунда Кампаца.

Огњен Добрић: – Добро се познајемо, одличан тим, који игра добро у регионалној лиги. Много је ту добрих домаћих играча Омић, Мурић, Драгић…, искусних странаца почев од Фарела, па преко нашег репрезентативца Јеремића. Тим који је попуњен на свим позицијама. Морамо да их уведемо у наш ритам који креће од чврсте и одговорне одбране. Улазимо у серију тешких мечева почев од те утакмице, и подршка са трибина нам је изузетно важна у овом тренутку – рекао је Добрић.

Капије дворане Александар Николић биће отворене у 16 часова, а продаја улазница за овај меч почела је још у четвртак. Карте ће се продавати и на благајни дворане на дан утакмице са почетком у 12 часова.

Претходни текстПораз Звезде у Новом Саду
Следећи текстЦрвена звезда – Динамо Тбилиси 3:2 (1:2)