Војиновић: Успешан почетак 2023. године

77

Тениски клуб Црвена звезда је најтрофејнији тениски клуб у Србији који постоји од 1946. године. Дуга историја овог клуба исписана је бројним успесима.

О још једној успешно завршеној години разговарали смо са директором ТК Црвена звезда Слободаном Војиновићем.

ТК Црвена звезда први је на ранг листи тениских клубова у нашој земљи, а то обухвата школу тениса, резултате и број такмичара који су успешни у Србији, као и на међународним такмичењима – истиче Војиновић који наглашава да су тиме циљеви и захтеви овог клуба испуњени.

Бројни су турнири током године на којима такмичари овог клуба годишње учествују, како као појединци, тако и као екипа.

У разговору осврнули смо се и на „Tennis Europe“ турнир који је окупио девојчице и дечаке до 14 година у првој недељи 2023. године и тиме отворио нову сезону такмичења. На овом такмичењу које се одржало на теренима ТК Црвена звезда окупили су се млади из Србије, али и из окружења.

Само неколико дана касније такмичари до 18 година из 16 земаља могли су да учествују на традиционалном „Дата-Дривен Лаб Опену“ који организује ТК Црвена звезда. Војиновић истиче да је то права прилика како би се видео напредак такмичара, али и дале смернице како би се још боље припремили до почетка летње сезоне.

У такмичарском кадру ТК Црвена звезда броји 120 такмичара, док школу тениса похађа више од 100 чланова. Идеално време за упис деце на „бели спорт“ је са шест година – истиче Војиновић и додаје да се све више младих одлучује управо за тенис.

Директор ТК Црвена звезда изнео је и планове за 2023. годину који подразумевају организовање већег броја међународних такмичења заједно са „Дата-Дривен Лаб Опеном“, а највећу пажњу засигурно ће привући професионална такмичења УТР у априлу и октобру са наградним фондом од 200.000 долара.

Претходни текстНиколић: Развој играча кроз тренинг и резултат
Следећи текстЗвезда у Анталији – Време за тактику