Николић: Развој играча кроз тренинг и резултат

39

Кадетска селекција Црвене звезде је стартовала са припремама за други део сезоне, а шеф стручног штаба, искусни и реномирани стручњак Слађан Николић је изнео циљеве, као и очекивања за предстојећи тренажни циклус.

Циљеви су увек исти у Црвеној звезди, као што је то било и ранијих година. Пре свега развој младих фудбалера, одличан тренинг и игра. Наравно уз све то тражи се тражи и резултат, јер знамо да смо део Црвене звезде те да је то увек императив. Сходно томе, ако хоћемо сви да напредујемо морамо да тражимо резултат – почео је Николић.

План припрема је јасан, а кадети ће као и омладинци, крајем фебруара отићи у Италију.

– Кренули смо са тренажним прцесом, за сада све иде у правом смеру. Сви играчи су се одазвали прозивци. Одрадили су програм који смо им одредили на крају јесењег дела првенства. Дошли су спремни за почетак припрема. Имамо седам недеља до почетка шампионата. Већи део припрема ћемо провести у Београду, где ћемо одиграти осам контролних мечева. Након тога идемо на припреме у Италију, тамо ћемо брусити форму како би били спремни за наставак лиге која почиње 4. марта.

Стручни штаб са помоћницима Филипом Остојићем и Гораном Друлићем, кондиционим тренером Владаном Блажићем и тренером голмана Бојаном Петровићем је остао на окупу. Са друге стране тиму је прикључен талентовани везиста, момак рођен 2007. године Алекса Василић.

Када нешто најбоље функционише онда ништа не треба мењати, тако да је стручни штаб остао на окупу. Такође, у играчком кадру није било промена рачунамо на све фудбалере из јесењег дела сезоне. Прикључили смо Алексу Василића из селекције млађих кадета. Биће са нама у припремном периоду и од њега зависи да ли ће се изборити за минутажу. Када се заврши припремни период разговараћемо о његовом статусу. Момци који су играли у првом делу првенства су дали допринос резултатима, а верујемо да ће на пролеће бити још бољи – закључио је Николић.

Претходни текстКадети у ниском старту
Следећи текстВојиновић: Успешан почетак 2023. године