Успешан викенд за јуниоре, кадете и млађе пионире

22

Млађе селекције КК Црвена звезда имале су врло интензиван викенд у коме су своје утакмице играли јуниори (квалификациони турнир АБА на Златибору), кадети (утакмица 3.кола Триглав лиге) и млађи пионири који су учествовали на изузетно јаком интернационалном турниру у Београду заједно са још 15 тимова из Словеније, Румуније, Италије, Црне Горе, Северне Македоније, Хрватске и Србије.

Јуниори су победили екипе СЦ Дерби и МЗТ Скопље и обезбедили учешће на заврпном турниру регионалне АБА лиге за играче до 19 година, на коме ће се 6-7 априла 2023. године такмичити са вршњацима из Игокее, Меге и Цедевита Олимпије.

Кадети су претходног викенда одиграли меч 3.кола Триглав Лиге Србије и савладали вршњаке из екипе Динамик ВИП паy 89:76, чиме су забележили прву победу у новој сезони.

Утакмица која је одиграна у дворани Баскет сити обележио је Влајић који је убацио 27 поена, двоцифрени су били и Контић са 15, Бјелица и Богдановић са по 13 поена.

У наредном колу црвено-бели су поново домаћини, дочекују наредног викенда екипу Слоге.

Коначно млађи пионири (играчи рођени 2010.године) учествовали су на „јесењем међународном турниру 2022 за играче до 13 година“.

Црвено-бели су освојили прво место победом у финалу над вршњацима из КК Партизан резултатом 66:50. На путу до финала победили су КК Ол стар Подгорица, АСД Баскетбол Трст, КК Јанче Љубљана…у полуфиналу су савладали вршњаке из Румуније из екипе Клужа 60:53 и коначно славили у недељу у финалу.

Претходни текстЗвездаши на каљењу – Креативни Станић
Следећи текстБуди хуман, помогни Огњену!