Буди хуман, помогни Огњену!

149

Пливачки клуб Црвена звезда покреће хуманитарну акцију прикупљања новчаних средстава за помоћ свом некадашњем пливачу. Млади пливач Огњен Капата (15) 17. августа ове године пробудио се са дијагнозом Акутна лимфобластна леукемија веома високог ризика (C91.0).

Огњен је тренутно на лечењу хемиотерапијама и свакога часа очекује позив из Болоње, где одлази на трансплатацију коштане сржи. Огњенови родитељи нису у могућности да прикупе сва средства за лечење и заједно са њима и ми, Огњенови пријатељи пливачи молимо све људе добре воље да помогну како би Огњен што пре отишао на лечење.

Огњен је у Пливачки клуб Црвена звезда дошао још као седмогодишњак, весео, са препознатљивим осмехом. Оги 2018. године одлучује да се посвети кошарци, а у том спорту се и пронашао. Ове године је уписао Спортску гимназију и непосредно пред почетак новог поглавља свог живота, добија дијагнозу која му зауставља тренутне планове и снове. Верујемо да Оги као спортиста има снаге да се избори са овом болешћу, а ми, његови другари, пливачи, спортисти, ми ћемо му бити додатна снага!

Оги, обећавамо ти да ћемо ти помоћи да на путу до победе не будеш сам.

Твоји пливачи Црвене звезде

ПОШАЉИ СМС 1374 НА 3030!

Претходни текстУспешан викенд за јуниоре, кадете и млађе пионире
Следећи текстИН МЕМОРИАМ – Милош Тодоровић