Партизан – Црвена звезда Грундфос 35:28 (22:12)

153

Рукометаши Црвене звезде поражени су у 92. дербију од „вечитог ривала“ на Бањици – 35:28 (22:12).

Други пораз у сезони за екипу Ратка Ђурковића, која није успела да прекине веома негативан и неугодан низ против црно-белих, у првом дербију после скоро три године. Веома лоше прво полувреме покварило је утисак у највећој утакмици и досадашњем делу сезоне.

Ратко Ђурковић није могао да рачуна на Петра Панића и Николу Перића.

Црвена звезда је од старта јурила минус, црно-бели су креирали 5:2 у раној фази, али до половине првог дела игре била је у утакмици, имала прикључак. Оно што је додатно погоршало ситуацију јесте повреда Ротема Сегала, који је морао да напусти игру у 14.минуту. Ротем је стао на ногу супарничког играча приликом асистенције за Уроша Колунџића, који је погодио за 9:7. Истакао се голман Трнавац на другој страни, вечити ривал је мини серијама повећавао разлику, а серијом 6:0 у последњих пет минута преломио утакмицу. Осим проблема у нападу, Звезда у одбрани није пружала препознатљиво издање и енергију, што је и пресудило у корист ривала. Ђуровић је погодио пет секунди пре краја и прекинуо дуг пост, али је Мићић са центра погодио гол Звезде за 22:12 на полувремену.

У другом полувремену, боље су функционисали у одбрани црвено-бели, али нису успевали до финиша да смање двоцифрен минус. У последњим минутима, Хорват је прво асистирао Мајдубу, затим је искористио седмерац и погодио у последњој секунди за коначних 35:28.

Шест голова је постигао Драшко Ненадић, четири Рамзи Мајдуб, по три Иван Хорват, Мирко Ђуровић и Бранко Канкараш.

Противник у наредном колу је првопласирана Металопластика, једини непоражени тим, у дербију српског рукомета.

ПАРТИЗАН – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС 35:28 (22:12)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 1300. Судије: Иван Мошорински (Нови Сад) и Александар Панџић (Зрењанин). Искључења: Партизан 8, Црвена звезда 6 минута. Седмерци: Партизан 5(4), Црвена звезда 6(5).

ПАРТИЗАН: Јовић, Цвијетић, Васковић, Радивојевић 2, Баћановић, Белошевац, Варга 1, Трнавац, Којадиновић 10(4), Зечевић 7, Мићић 4, Гудурић, Праштало, Поповић, Лазић 3, Петрић 8. Тренер: Дарио Кржељ

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА ГРУНДФОС: Ђуровић 3, Хорват 3(1), Симић 2, Ненадић 6(4), Мајдуб 4, Колунџић 2, Гемаљевић, Мајес, Сегал 2, Шмигић, Вучићевић 1, Кнежевић 1, Бујишић, Шљукић 1, Канкараш 3. Тренер: Ратко Ђурковић

Претходни текстЗвездиних 6 од 6 у Темерину
Следећи текстКошаркашице преко Новосадске ЖКА до трећег тријумфа