Велики преокрет рукометашица у финишу за пету победу у низу

170

У дуелу непоражених екипа, 5.кола Супер Б лиге за рукометашице, Црвена звезда је након великог преокрета у узбудљивом финишу савладала Напредак из Крушевца 39:35 (20:22).

Крушевљанке су показале зашто су биле при врху табеле и на Бањици. Гледали смо велику борбу, у којој су до финиша гошће водиле, имале су и шест голова предности у 45.минуту.

Први део прво полувремена је прошао у игри гол за гол, када су Катарина Радовића и Данијела Петковић донеле Напретку предност од два гола, а прву осетнију разлику направиле су гошће головима Катарине Радовић, Драгане Петковић и Иване Јевтић у серији за 11:15 у 18.минуту. Црвена звезда је успела да смањи минус, а јако битан је био последњи у првом полувремену. Ударац Катарине Радовић са седам метара је зауставила Јелена Нинковић, да би на другој страни била прецизна Андреа Бонер са исте дистанце. Последњи напад није искористила Драгана Петковић и на одмор се отишло резултатом 20:22.

И Јелена Нинковић и Јасмина Радоњић су биле сигурне на почетку другог периода игре. Радоњићева је у контри зауставила ударац Јане Момчиловић, Ива Андрић није била прецизна у наредном нападу, и тек после четири минута игре Кристина Цвијановић постиже први гол у наставку, након лепе финте. Напредак је одговорио серијом 5:0, ништа није слутило да ће црвено-беле наредни гол постићи после пет минута игре за 22:27. На гол је стала Мина Савић, и унела велико самопоуздање екипи са неколико одбрана у кратком року, док су у нападу преузимале одговорност Андреа Бонер и Кристина Цвијановић. До 51.минута Напредак је контролисао предност, погодила је Катарина Радовић за 30:34, брзо узвратиле Јана Момчиловић и Вања Ђорђевић. Црвена звезда није искористила прву прилику да се тотално врати у меч и казнила то Јована Живковић за 32:35. У току је био 53.минут и то је последњи гол Напретка. У наредних седам минута Звезда је креирала велики преокрет.

Погодила је прво Николина Видић, затим је Мина Савић зауставила седмерац Јоване Бартошић-Атанасовић, а упорна Вања Ђорђевићи Кристина Цвијановић после тајм-аута гостију и нове одбране Мине Савић доносе 35:35 у 56.минуту. Андреа Бонер је изнудила седмерац и искористила исти та прво вођство на мечу, Звезда заиграла доста чвршћу и агресивнију одбрану која је натерала гошће на грешке, а Николина Видић у контри сигурна за 37:35. У последњем минуту Мина Савић је новом интервенцијом и асистенцијом омогућила контру и гол Јане Момчиловић, а након грешке Напретка Николина Видић на исти начин закључује серију 7:0, ставља тачку на утакмицу и победу 39:35.

Андреа Бонер је била најефикаснија са 12 голова, Кристина Цвијановић је постигла 7, а по 5 Николина Видић, Јана Момчиловић и Вања Ђорђевић. Епитет играчице утакмице припао је Мини Савић.

У наредном колу, Црвена звезда гостује екипи Темерина.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – НАПРЕДАК 39:35 (20:22)
Београд, хала: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 120. Судије: Јелена Максимовић и Јована Максимовић (Ниш). Искључења: Црвена звезда 10, Напредак 12 минута. Седмерци: Црвена звезда 8(7), Напредак 11(8).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Нинковић, Милојевић 1, Момчиловић 5, Бонер 12(7), Ђурковић, Ђорђевић 5, И.Крћа 1, Савић, Тасић, Цвијановић 7, А.Крћа, Кнежевић, Видић 5, Тара Марковић 1, Кострешевић, Андрић 2. Тренер: Весна Бојковић

НАПРЕДАК: Перовић, Стаменковић, Радовић 8(3), Ј.Јевтић, Бартошић-Атанасовић 9(5), Максић, Живковић 7, Миленковић, И.Јевтић 3, Радоњић, Величковић, Каралић, Илић, Данијела Петковић 5, Драгана Петковић 3. Тренер: Игор Ракић

Претходни текстМилојевић: Навијачи нас носили до победе
Следећи текстБорјан: Рођендан за памћење