Жакић: У доброј смо форми, спремни смо за нову сезону

46

Минулог викенда одбојкаши Црвене звезде играли су на Меморијалном турниру „Мија Тодоровић“ у Тополи. У првом мечу изабраници Игора Жакића славили су против Спартака из Суботице са 3:1, док су у финалној утакмици изгубили од вечитог ривала. Упркос томе, тренера црвено-белих може да радује игра, нарочито ако се зна да је екипа нова и да је потребно време да све дође до нивоа да савршено функционише. Опет, екипа има и довољно времена да исправи ситне грешке.

Генерално, пријатељски турнири су ту за уигравање, нисмо имали неки императив резултата. Желео сам да видим како се екипа понаша у ситуацијама када рецимо губимо, када су тесни крајеви сетова. Ту се и видело на чему морамо да радимо, верујем да ћемо да растемо као екипа како сезона буде ишла својим током. У сваком случају турнир у Тополи је био добра провера пред почетак сезоне. Драго ми је, да смо доста боље изгледали у односу на турнир у Новом Саду, физички, тактички. Генерално, мислим да нам је недостајало само те психолошке компоненте у утакмици са Партизаном у тим егал завршницама. На томе ћемо радити и сигуран сам да ће доћи до великог напретка – истакао је Игор Жакић, тренер Црвене звезде.

Да ли постоји неки сегмент игре који вас брине пред почетак нове сезоне?

Драго ми је да немам бригу у смислу неких тежих повреда. Што се тиче ствари везаних за игру, за бригу нема места. Сезона је дуга и верујем да ћемо нашу најбољу игру показати, тек тамо касније кад за то буде време. Мени је битно да делујемо и растемо као екипа и да свако схвати своју улогу унутар тима и да се ту неке ствари искристалишу. Све ће то доћи на своје место са званичним утакмицама, победама, можда и неким поразом. Ово што је требало да урадимо до сада, то смо урадили доста добро.

Прошло је скоро два месеца, да ли су се новајлије привикле на ваше захтеве, како то сада функционише, прошли пут сте рекли да траје фаза упознавања?

– Још увек смо у фази адаптације, али иде то у позитивном смеру. Није то нешто што долази преко ноћи, треба и мало времена, да они осете мене у неким моментима, али и ја њих. Морамо да будемо свесни да смо на истој страни, иде то добрим током. Рано је још да долазимо у ту ситуацију да се те ствари кристалишу, али драго ми је да је почело да иде у правом смеру.

Како ће изгледати период до почетка нове сезоне, није још много остало?

– Очекује нас једна добра недеља рада и то ми је драго. Без пријатељских утакмица, желимо да се фокусирамо на оно што нас очекује, да извучемо анализу из свих мечева и видимо шта је то играчки мањкало у овим утакмицама, да пробамо да се психолошки припремимо за напоран период који је пред нама. Желимо ову недељу да искористимо максимално добро, јер нас очекује домаћи куп, првенство, ЦЕВ куп.

Црвена звезда је клуб који тражи резултате, трофеје, да ли сте спремни за све што вас очекује?

Јесмо. Већина наших играча се не налази први пут у таквој ситуацији. Знају они како да се носе са тим. Са друге стране имамо доста добар ростер, да можемо да ротирамо у случају да ствари не крену како треба или да дође до неког великог замора. Спремни смо на свим пољима, психички, физички. У доброј смо форми у којој би и требало да будемо пред почетак првенства – закључио је Жакић.

Претходни текстЦрвено-белима 22 медаље на Првенству Србије, пионири шампиони Србије
Следећи текстЕраковић: Навијачи дођите да испунимо Маракану