Црвено-белима 22 медаље на Првенству Србије, пионири шампиони Србије

84

Протеклог викенда одржано је Првенство Србије у веслању на Ади Циганлији у Београду. Екипа Црвене звезде освојила је 2. место у генералном пласману, а у пионирској конкуренцији освојена је титула шампиона Србије.

Црвено-бели су прикупили 140,08 бодова и освојили су 2. место у укупном пласману, одмах иза првопласираног Партизана који је освојио 180,12 бодова. Трећа је била екипа Данубиус 1885 са 84,24 бодова.

Највећи успех оствариле су пионирке и пионири Црвене звезде који су освојили 1. место и шампионску титулу у својој конкуренцији. У осталим конкуренцијама, кадетској, јуниорској и сениорској Црвена звезда је освојила 2. места.

Наше веслачице и веслачи освојили су укупно 22 медаље, 9 златних, 5 сребрних и 8 бронзаних одличја.

Шампионска звања и златне медаље освојили су Душан Славнић у скифу за сениоре, Маја Мишљеновић и Исидора Ђуровић у двојцу за сениорке, женски јуниорски четверац скул у саставу Маја Мишљеновић, Сара Петровић, Уна Илић и Исидора Ђуровић, двојац за јуниорке Исидора Ђуровић и Маја Мишљеновић, дубл скул за кадеткиње Софија Миливојевић и Сара Петровић, осмерац за кадете Милан Цветковић, Милан Стевановић, Марко Латиновић, Лука Стевановић, Никола Антић, Богдан Ђурковић, Павле Дурковић, Огњен Левајац и Коста Станисављевић, дубл скул за пионире Филип Миливојевић и Лука Маричић, четверац са кормиларом за пионире Илија Којић, Александар Ковачевић, Михајло Митровић и Давид Париводић и дубл скул за пионирке Ања Токовић и Нађа Дутина.

Сребрна одличја освојили су Предраг Цветковић и Душан Славнић у дубл скулу за сениоре, Софија Коцановић и Ана Царевић у дубл скулу за сениорке, Софија Коцановић у скифу за јуниорке, четверац скул за пионире у саставу Андреј Савковић, Андрија Раденковић, Огњен Станисављевић и Петар Веселиновић и четверац скул за пионирке Тара Бркић, Катја Јаковљевић, Јана Стевовић и Исидора Обрадовић.

Са бронзаним медаљама окитили су се Елена Сладојевић у скифу за сениорке, четверац за сениоре у саставу Вук Нектаријевић, Никола Стеванић, Јован Љуна и Никола Љуна, Уна Илић у скифу за јуниорке, четверац скул за јуниоре Вук Нектаријевић, Предраг Цветковић, Никола Лазић и Никола Љуна, двојац за кадете Александар Бућан и Игор Гверић, четверац за кадете Огњен Станисављевић, Лука Маричић, Лука Четкути и Филип Митрић, Лана Маринковић у скифу за пионирке и осмерац за пионире у сатсаву Алекса Ненадић, Никола Јевтић, Лука Јовановић, Тодор Париповић, Вук Тањга, Душан Којић, Стефан Андрић, Василије Тулимировић и Стефан Спасојевић.

Црвена звезда је имала представнике и у такмичењу ветерана, а у скифу је Нађа Богдановић освојила златну, Милош Кузман сребрну, а Ђорђе Гавриловић и Горан Бранковић бронзане медаље. Кузман је освојио и златну медаљу у дубл скулу.

Спортско друштво Црвена звезда честита веслачицама и веслачима Црвене звезде, освајачима медаља, на оствареном успеху.

Претходни текстЗвездини бисери – Победе као увертира пред дерби
Следећи текстЖакић: У доброј смо форми, спремни смо за нову сезону