Црвена звезда добила ново појачање, Џон Холанд је стигао!

170

Американац Џон Холанд ново је појачање Црвене звезде!

Овај 33. годишњи кошаркаш који може подједнако успешно да игра на позицијама 2 и 3, потписао је уговор са црвено-белима за наредну такмичарку сезону 2022-2023.

Џон Холанд рођен је 1988.године у Њујорку, висок је 196 центиметара и тежак 93 килограма, има вишегодишње искуство играња у НБА лиги и Европи, а у претходне две сезоне са великим успехом наступао је за екипе Уникса из Казања и турске Бурсе из које је и прешао у Црвену звезду.

Играч огромне енергије, изузетно чврст у одбрани и одличан нападач, Џон Холанд је прве кошаркашке кораке направио на колеџу Бостон, а онда наступао за екипе у Француској, Шпанији, Турској, НБА лигашима Бостон и Кливленд.

Након неколико ангажмана у родном Порторику, вратио у Европу 2019. године и наступао са великим успехом за екипе Хапоела, Уникса и екипе Бурсе у којој је био интегрални део успеха и историјског пласмана тог клуба у финале Еврокупа.

Џон Холанд је треће појачање КК Црвена звезда мтс у летњем прелазном року, након Немање Недовића и Хасана Мартина, а клуб наставља са интензивним радом у прелазном року на ојачању такмичарске екипе за наредну сезону.

John welcome to Црвена звезда!

Претходни текстЗвездин караван обрадовао Нишлије
Следећи текстВече Звездиних дебитаната