Вече Звездиних дебитаната

68

Прелепо вече на Маракани… Убедљива победа над нишким Радничким резултатом 4:0, чиме је сезона Суперлиге и генерално читава такмичарска година за Црвену звезду отворена на најбољи могући начин, а оно што је посебно оставило утисак су чак петорица дебитаната – Кингс Кангва, Осман Букари, Ибрахим Мустафа, Стефан Лековић и Владимир Лучић. Двојица су се уписала у стрелце, а тројица су Звездина деца…

Старт из снове за Кингса Кангву и Османа Букарија, који су головима започели одисеју у Црвеној звезди. Приметно је било колико су убрзали већ покретљиву екипу Црвене звезде, где је Кангва оркестрирао на средини терена, покривао сваки део игралишта и одлично се уклопио са Кангом. Сигурна реализација после уигране акције у 25. минуту где је Кангва улазак у казнени простор завршио ударцем у рашље, изазвала је ерупцију одушевљења на стадиону, а он је отрчао до северне трибине и представио се публици на најбољи могући начин. На терену је провео свих 90 минута, а утисак је да има „плућа“ и да је могао да одигра још једну утакмицу по завршетку…

С друге стране, Букаријево деловање по десном боку правило је огромне проблеме одбрани Радничког која није смела да стане високо, знајући да вреба брзоноги Гањанин, спреман да искористи и најмању непажњу у дефанзиви. Играо се 47. минут када је Иванић прошао по левој страни, а читаву акцију пратио је Букари, толико спретно да је остао корак иза офанзивца из Бачког Јарка како не би ушао у офсајд. После добре кретње, остао му је лакши део посла када је лопту послао у празну мрежу. Неколико минута касније била је пресликана акција само је асистент био Катаи, међутим, дриблер из Србобрана се нашао у офсајду па је гол поништен. Букари је и у другом минуту послао лопту у мрежу, али се ни тај погодак није рачунао, јер је претходно арбитар свирао једанаестерац због играња руком.

Није можда уобичајно да странац по пасошу буде Звездино дете, али Ибрахим Мустафа то дефинитивно јесте, с обзиром да је у наш клуб стигао још у омладинцима практично. Управо је он заменио Букарија у 71. минуту и одржао ниво брзине по десном боку. Момак који је у потпуности скренуо пажњу на себе играма у Радничком из Сремске Митровице, а потом и Новог Пазара, сада има прилику да заблиста на великој сцени.

Само 11 минута касније, Маракана је могла да поздрави још два дебитанта. Заменио је Стефан Лековић – Марка Гобељића, а Владимир Лучић – Александра Катаија. Представници класе 2004. и 2002. су тако имали прилику да остваре дечачки сан и „осете“ Маракану, а навијачи су им громогласним аплаузом дали ветар у леђа. На терен су ушлиу 82. минуту, довољно да победе трему и пробију лед, јер како је и сам Станковић најавио, на њих се озбиљно рачуна.

Претходни текстЦрвена звезда добила ново појачање, Џон Холанд је стигао!
Следећи текстНаградна игра за сезонце