Сјајна Звезда убедљиво до финала Регионалне лиге

154

Боксери Црвене звезде остварили су убедљиву победу у полуфиналу над Жељезничаром резултатом 18:4 и пласирали су се у финале плеј-офа Регионалне лиге које се одржава у Скопљу. У другом полуфиналном дуелу Лозница је савладала Витезове Загреб са 12:10.

Омер Аметовић је донео прве поене за црвено-беле пошто је након прекида у 1. рунди био бољи од Хариса Агановића у бантам категорији. Потом је за Звезду у перо категорији дебитовао Тамир Галанов који је савладао Ален Рахимића, а онда је једногласном одлуком судија Назиф Сејди био бољи од Николе Ивковића у категорији до 60 килограма.

Први наступ за наш тим имао је и Алексеј Шендрик у полувелтер категорији који је приредио сјајан бокс и нокаутом у 2. рунди победио Луку Вељовића. На 10:0 за црвено-беле повисио је Павел Федоров тријумфом над Харисом Мешановићем у велтер категорији.

Победу Црвеној звезди и пласман у финале донео је Сандро Полетан који је након прекида у 2. рунди подељеном одлуком арбитара славио против Ђанија Дедића у полусредњој категорији. Једини пораз у рингу за нашу екипу доживео је Алмир Мемић који је после велике и сјајне борбе изгубио од Лео Цвитановића у средњој категорји.

Пошто је Звезда обезбедила пласман у финале, одлучено је да Алекса Марковић не наступи ове вечери, па је Ахмед Џановић донео нове поене за тим из Сарајева. У дуелу „крузераша“ милосав Савић је био надмоћан против Алберта Угринчића, па су тренери Жељезничара одлучили да меч прекину после прве рунде.

Садам Магомедов је представљао наш тим у тешкој категорији и оправдао је улогу фаворита убедљивим тријумфом над Денизом Гојаком. Супертешкаш Александар Манић је без борбе уписао победу против Јасмина Пештека, па је дуел Црвене звезде и Жељезничара завршен резултатом 18:4.

Боксери Црвене звезде бориће се у четвртак 16. јуна од 20 часова против Лознице у великом финалу плеј-офа Регионалне лиге које се одржава у Скопљу.

Желимо Звездиним боксерима пуно среће у финалу и верујемо да могу доћи до трофеја у екипној конкуренцији који чекамо 52 године.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЉЕЗНИЧАР САРАЈЕВО 18:4

до 54 кг (бантам), Омер Аметовић – Харис Агановић 2:0
до 57 кг (перо), Тамир Галанов – Ален Рахимић 2:0
до 60 кг (лака), Назиф Сејди – Никола Ивковић 2:0
до 63,5 кг (полувелтер), Алексеј Шендрик – Лука Вељовић 2:0
до 67 кг (велтер), Павел Федоров – Харис Мешановић 2:0
до 71 кг (полусредња), Сандро Полетан – Ђани Дедић 2:0
до 75 кг (средња), Алмир Мемић – Лео Цвитановић 0:2
до 80 кг (полутешка), Алекса Марковић – Ахмед Џановић 0:2
до 86 кг (крузер), Милосав Савић – Алберт Угринчић 2:0
до 92 кг (тешка), Садам Магомедов – Дениз Гојак 2:0
преко 92 кг (супертешка), Александар Манић – Јасмин Пештек 2:0

Претходни текстИвањичани показали колико воле Звезду
Следећи текстНапори до крајњих граница на јутарњем тренингу