Напори до крајњих граница на јутарњем тренингу

51

Фудбалери Црвене звезде су се након јучерашњег слободног поподнева вратили тренажном процесу и у јаком ритму одрадили јутарњи тренинг, укупно шести на Златибору.

Од првог дана доласка, временски услови су били идеални за наше првотимце, а тако је било и овог пута. Изабранике Дејана Станковића дочекало је лепо време, као што је то био случај и претходних дана, када је температура варирала од 16 до 18 степени на јутарњим тренинзима.

Тренинг је почео лаганим загревањем и истрчавањем кругова, а потом су се наши момци поделили у две екипе. Поново су се чувари мреже издвојили и цео тренинг посветили раду са лоптом, док је остатак екипе заузео засебан део терена где је био постављен полигон са реквизитима. Уследио је рад на кондицији и јачању свих група мишића уз помоћ бројних реквизита. Радило се са слободним тежинама, а поред тога, акценат је стављен и на истрчавања, како под оптерећењем, тако и без њега. Целокупан тренинг протекао је у раду на физичкој спреми, а треба напоменути и да црвено-бели момци нису радили ништа са лоптом на овом тренингу.

Наши фудбалери ће искористити неколико сати паузе како би се одморили и напуни батерије, а већ у послеподневним часовима поново ће истрчати на терен и одрадити други тренинг данас.

Чувар мреже, Никола Васиљевић који је претходне сезоне бранио гол Напретка, а сада се поново нашао на припремама црвено-белих истакао је да екипа вредно ради и припрема се за наредну сезону.

Прошла је прва половина од првог дела припрема и за сада све иде одлично и како треба. Радимо напорно. Сви знамо шта нам доноси овај део припрема. Треба да се спремимо што боље за следећу сезону и да уђемо у њу спремни – почео је Васиљевић.

Истакао је голман црвено-белих да му рад са тренером Бривиом изузетно помаже како би унапредио своје квалитете.

-Значи доста, искрено. Радимо доста детаља на којима смо слабији, како би их поправили. Сваког дана су занимљиви тренинзи, али и доста напорни. Ради се доста добро. Успели смо да искористимо јучерашње слободно поподне како би се одморили, а данас смо опет одрадили тежак тренинг.

Поменуо је Васиљевић и старије колеге, од којих се труди да научи што више.

-Увек покушавам да скупим што више савета од Поповића и Борјана. Борјан тренутно није ту, али када је присутан, покушавам да питам што више, како бих научио нешто ново. Ипак су старији и искуснији – доста тога су прошли.

Нагласио је чувар мреже нашег тима да је главни акценат на тренинзима.

За сада само тренирамо. Нисмо имали припремне утакмице још увек, али спремамо се, па ћемо видети шта и како даље – закључио је Васиљевић.

Претходни текстСјајна Звезда убедљиво до финала Регионалне лиге
Следећи текстЗвездини првотимци на Медитеранским играма