Вахид Абасов првак Европе!

197

Боксер Црвене звезде и српски репрезентативац Вахид Абасов освојио је златну медаљу и постао првак Европе на Првенству Европе у олимпијском боксу у Јеревану, главном граду Јерменије.

Наш ас се у финалу у велтер категорији (до 67кг) састао са Грузијцем Лашом Гурулијем. Изузетном припремом за овај меч како на тактичком, тако и на психолошком плану, Абасов је ушао одлучно у ринг и након велике борбе једногласном одлуком судија славио против Гурулија.

Абасов је у 1. колу био слободан, а у другом је убедљиво савладао Јуџина Мек Кивера из Ирске. Противник у четвртфиналу му је био Џон Тајлер из Шкотске, кога је елиминисао на поена и пласирао се у полуфинале.

У борби за финале наш боксер је био бољи од Молдавца Александруа Параскива и са том победом обезбедио медаљу, испоставиће се златну.

Црвена звезда је имала још једног представника на Европском првенству у Јерменији. Садам Магомедов је у тешкој категорији (до 92кг) дошао до четвртфинала где је изгубио од Луиса Вилијамса из Енглеске.

Спортско друштво Црвена звезда честита Вахиду Абасову и његовом стручном штабу, као и свима у Боксерском клубу Црвена звезда на изузетном успеху.

Претходни текстЦрвено-бели други на турниру „Подгорица опен“
Следећи текст„Звезда игра за тебе“ – Помогли смо Савезу за церебралну и дечију парализу